Как да се храним през зимата?

През зимата сме доста по-ограничени откъм пресни продукти, но пък прекарваме повече време вкъщи и съответно – готвим по-често. Има доста начини, с които да направим ястията, които приготвяме, по-вкусни, по-питателни, и най-важното – по-полезни. Използвай повече ядки Ядките са отличен вариант за допълнителна енергия на закуска или следобед, с които да си набавиш протеини, […]

ПОЛЗИТЕ ОТ КОПРИВАТА

Копривата е уникален народен лек и силна храна за трапезата ни. Нейните свойства я правят универсален лек за 30 болести, сред които анемия, синузит, астма и язва. Копривата е и отличен избор за хората, които искат да стопят фигурата преди летните месеци. Използва се и в много козметични продукти, тъй като е полезна за косата […]

Представяме ви първата натурална паста за зъби с комбинация от екстракт от конопено семе, активен бамбуков въглен и минерал Kalident.

100% НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ 5 % КОНОПЕНИ СЪСТАВКИ БЕЗ ФЛУОРИД БЕЗ ИЗКУСТВЕНИ ПОДСЛАДИТЕЛИ БЕЗ ПЕРОКСИД БЕЗ ОЦВЕТИТЕЛИ 0% THC ВЕГАН Иновативната паста за зъби Dentacann нежно избелва зъбите с активен въглен, като същевременно осигурява цялостна грижа без пенещ ефект. Пастата за зъби може да премахне мръсотията и пигментацията от употребата на кафе, чай или червено вино и така […]

Конопът спасява от рак като действа само на увредените клетки

Конопът е храна, лекарство, енергия, облекло Маслото от коноп лекува  С редовната употреба на масло от коноп, тази смарагднозелена течност, ще осигурите безпроблемна работа на клетките. Благодарение на своя уникален състав маслото от коноп действа благотворно и лечебно – предпазва от заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, повишава издръжливостта, витализира тялото, ускорява зарастването на раните, намалява възпаленията, подобрява имунитета. […]

АИП кокосово-морковени френски макарони

АИП кокосово-морковени френски макарони  КухняАИП  Време за подготовка10 мин Време за готвене15 мин печене Порции топчета 12 брояПРОДУКТИ:120 г кокосови стърготини10 г кокосово брашно10 г кокосово масло1 ч.л. желатин или Агар-агар за веган вариант1 щипка джинджифил1 щипка куркума1 щипка сол60 г моркови настъргани на ситно3 с.л. разтопено кокосово масло Ако тестото стане много сухо добавете още 1 с.л. 4 ч.л. подсладител по желание (мед, кленов сироп или др.) ИНСТРУКЦИИ Загрейте фурната на 180 °C. Покрийте една тава с хартия за печене и намажете […]

Автоимунен протокол (AIP Paleo). 6 грешки при изпълнението му и как да ги поправим

„Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!“ Хипократ Автоимунните заболявания са изключително често срещани в днешно време (да вмъкнем и клишето, че те са бич на нашето време), като най-често се диагностицират заболявания на щитовидната жлеза и в частност Хашимото, което е и първото признато за автоимунно. Какво представляват тези заболявания? Ами, чисто […]

ТИКВЕН ШЕЙК

Необходими продукти: тиква – 300 г прясна мляко – 2 ч.ч. мед – 2 ч.л. канела – на вкус овесени ядки – 2 с.л. Приготвяне – 5 мин. Готвене – 10 мин.Общо15 мин. Количество: за 2 порции Начин на приготвяне: Нарежете, почистете и пасирайте тиквата. В купа поставете тиквеното пюре, меда и овесените ядки. Добавете […]

Лесна и здравословна закуска с кисело мляко, нар и овесени ядки

Необходими съставки: кисело мляко – 1 чаена чашаниско маслено ябълки – 1 брой овесени ядки – 3 супени лъжици нар – 1 супена лъжица зърна Време на приготвяне – 5 мин. Рецептата е за 1 порция 1 . Първата стъпка от рецептата за лесна и здравословна закуска с кисело мляко и овесени ядки е изборът […]

ХРАНЕНЕ И ЗДРАВЕ

Здравете приятели, От днес стартираме серия от предложения с рецепти за здравословно хранене. Ще направим това, подтикнати от желанието да бъдем максимално полезни и да промотираме правилното и здравословно хранене, защото качествената храна може да излекува и поддържа тялото ни здраво, силно и красиво, както от вътре, така и отвън. И сега е моментът да […]

ПОЛЗИТЕ ОТ КУРКУМАТА

Куркумата е  може би една от най-ефективните хранителни добавки, които съществуват. Куркумата е древна подправка, която често се използва в индийската кухня. Освен че придава вкус на ястията, куркумата има също медицински и лечебни свойства. Куркуминът, активният химикал в куркумата, ѝ придава яркия жълт цвят. Смята се също, че този химикал има невероятните свойства да намали […]