Грижа за косата, Здраве, Красота

НАТУРАЛНИ ГРИЖИ ЗА КОСАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО

Летните дни вече настъпиха безкомпромисно, което означава само едно: почивки, пътешествия и дълги и безгрижни дни под жаркото слънце.

На пръв поглед звучи чудесно, но при едно условие: повишено внимание и интензивни грижи за кожата и косата. Комбинацията между морска вода и слънце е най-големият враг на косата. Тази комбинация води до изсушаване и унищожаване на косъма и е важно косата да бъде изплаквана с чиста вода, ако е била в досег с морска вода или с вода в басейн.

dx300_60806

През лятото косата ни е изложена на много външни агресии, причинени от слънцето, солта, хлора, които отслабват косата ни. Затова е важно да знаем как да я пазим и поддържаме.

Избрахте ли добър шампоан? Когато купувате шампоан избирайте такъв, който да е обогатен с натурални съставки. Тези шампоани са дълбоко подхранващи и възстановяващи за увредена коса, която е загубила своя блясък. Натуралните продукти за коса почистват и оставят косата по-мека, с по-гладка текстура, по-лесна за оформяне и я прави по-здрава и силна. Нежно почистват кожата на главата и възстановява хидробаланса й, като придава на косата перфектен обем и блясък. Натуралните шампоани имат положително действие върху космените  фоликули и кожните клетки, поради съдържанието на естествени минерали, билкови екстракти и етерични масла.

Шампоани

Други важни продукти за коса са маслата. Натуралните масла от различни растения са от изключителна полза за кожата на тялото, лицето, както и за косата. Някои масла се отразяват изключително добре върху косата. Защитават я, стимулират растежа и хидратират косъма. Маските с такива масла поддържат и запазват така важната влага в косата.

13394183_491141227744663_3335093645538632138_n

 

 

Когато решите да си вземете подобно масло е добре първо да се уверите, че купувате нещо достатъчно добро. Най-добре е то да е базисно и да няма излишни примеси като ароматизатори и синтетични подобрители. Избирайте чистите масла пред тези, чийто добавки увреждат косата и ефекта им е съмнителен. Бъдете сигурни, че ако още в момента тези продукти имат ефект, то това означава че са пълни с вредни вещества и химикали.

  1. Използвайте слънчев протектор. По същия начин, както пазите кожата си от слънцето, трябва да пазите и косата си. Много натурални масла притежават естествен слънчев филтър. Нанесете маслото преди да отидете на плаж или басейн, като повтаряте всеки път, когато излизате от водата, както с протектора за кожа. Слагайте си веднъж седмично хидратираща маска.
  2. Избягвайте да стоите дълго време с мокра коса от морето или басейна. Хлорът, солта, пясъка изсушават косата и я карат да губи цвят. Ако е възможно Плакнете водата с хладка вода, след като сте излезли от водата. Използвайте балсам или маска за коса, която съдържа колаген, за да реставрирате косата.
  3. Ако косата ви е боядисана, използвайте специални продукти за предпазване за вашия тип коса, тъй като слънцето изсветлява косата. Използвайте подсилващи продукти за коса на натурална основа и правете маски с етерични масла
  4. Ако имате дълга коса, направете небрежен кок.
  5. 5. Забравете мита, че косата не може да се мие всеки ден, ако го правите с нежен натурален шампоан, няма да е никакъв проблем. Косата ви ще е здрава, чиста, блестяща.
  6. 6. Хидратацията на косата зависи от храната. Пийте достатъчно вода, наблегнете на плодовете и зеленчуците.
  7. 7. Използвайте продукти, които съдържат витамини А, С и Е или Q10 и пр.
  8. 8. Не се притеснявайте, ако косата ви започне да капе през лятото.
  9. Вземете мерки срещу косопада с етерични масла и продукти, които ще предпазват от накъсване и дехидратация
  10. 10. Избягвайте употребата на преса или маша, които са опасни през лятото.
  11. Слагайте шапка

 

„ENTELEX“ ЕЛЕКСИР ЗА КОСА – 150 мл

спрей за коса 1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *