Грижа за кожата, Красота

МАГИЯТА В ДЕКОРАТИВНАТА КОЗМЕТИКА – КОРЕКТОРА

.…ИЛИ КАК ДА ПОВЯРВАМЕ В ПРЕДИМСТВАТА НА КОРЕКТОРА

Много козметични брандове промениха своите производства, за да бъдат в крак с търсенето и освен фон дьо тен и пудра в различни нюанси, те започнаха усилено да въвеждат и коректорите. Разбира се, от 1960 година, когато на пазара се появява първият коригиращ продукт,  до наши дни той е претърпял множество промени и формулата му се е усъвършенствала. Днес можем да срещнем марки, които произвеждат сухи стик-коректори, коректори в кремообразна форма и най-новите- хайлайтърите /бел. пр.: силно осветяващи/. Разликата между коректор и хайлайтър е, че първият продукт се използва за прикриване на несъвършенства по кожата, като изравнява тена, а вторият – озарява лицето и може да променя неговата форма, като привлича светлината под определен ъгъл.

apply-foundation

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Все повече жени осъзнаха какви са реалните предимства на коректорите и ги включиха като задължителна част в своята декоративна козметика. За тези от Вас, които все още не са използвали коректор и за всички останали, които държат на перфектната визия посвещаваме тази статия.

Защо да ползвате коректор?

Много жени си задават този въпрос, тъй като сравняват продукта с ефекта, който има фон дьо тенът. Коректорът прави кожата по-гладка и сияйна, освен това я подхранва и хидратира. Използва се за прикриване на несъвършенства по кожата, които фон дьо тенът самостоятелно може и да не успее да „маскира“.

Съвет: Когато избирате коректор с телесен цвят, винаги залагайте на един или два тона по-светъл, за да се слее по-добре с тена на кожата ви.

Например, може да разчитате на коректор, ако искате да скриете тъмни кръгове под очите, големи пори, петна по кожата, обриви, пъпки и други подобни кожни раздразнения. Някои го използват и като база, с помощта на която изравняват тена на кожата на лицето. Други – като подготовка за фон дьо тена, макар че коректорът може да се нанася както преди, така и след него.

Когато избирате коректор, трябва да имате предвид следното:

–   Коректорът трябва да бъде един или два тона по-светъл от нюанса на фон дьо тена и в същото време да е близък до цвета на кожата.

–  За да сте сигурни, че цветовете си подхождат, най-добре е да използвате коректор и фон дьо тен от една и съща марка.

kirisiklik-karsiti-fondoten-49-18-B

–  Коректорите в течна форма имат по-лека текстура и са подходящи за прикриване на несъвършенства по кожата. Могат да се ползват и за матиране на „блестящите” зони около носа, брадичката и челото.

 –   По лесен и удобен за нанасяне е течният коректор.

1417615638547f1916db28f6.06198043

Как се нанася коректор?

Преди да започнете е препоръчително първо да хидрaтирате кожата. Това ще направи корекциите по-незабележими. Не пропускайте тази стъпка, особено ако кожата Ви е суха и чувствителна – така не само няма да успеете да прикриете несъвършенствата, но и ще ги подчертаете допълнително!

Освежете лицето си и оставете крема да попие добре в кожата, преди да започнете с грима. Не слагайте крем на клепачите, защото това може да доведе до размазване на сенките. Ако имате суха кожа, нанесете крем в областта под очите, за да придаде гладкост на кожата и така да спомогне за по-лесното поставяне на коректора.

Има два различни начина за нанасяне: преди фон дьо тена или след него. И в двата случая трябва се разнесе много добре. Някои коректори, които освен функцията да прикриват се използват и за озаряване на лицето, е добре да се поставят преди фон дьо тена и има точно определени зони, върху които трябва да се нанесе.

Ако го нанесете преди фон дьо тена, внимавайте да не смесите двата продукта. Не слагайте фон дьо тен върху самия коректор, за да не убиете ефекта му.

Ако нанасяте след фон дьо тена, има вероятност двата продукта да не се съчетаят идеално и да НЕ се прелеят цветовете. И в двата случая тренировките ще помогнат да се усъвършенствате.

Използвайте Супер покривен коректор в течна форма за сияен резултат.Нанасянето става с крайчетата на пръстите, като започваме от вътрешния ъгъл на окото, тъй като обикновено там черните кръгове са най-силно изразени. Разнася се към външния ъгъл почти до скулите, ако е необходимо. Не размазвайте с пръсти, а използвайте потупващи движения. Така си осигурявате по-добро покритие, а и предпазвате чувствителната кожа под очите от раздразнения.

Най- подходящ вариант е комбинираният коректорхайлайтър,   който ще озари лицето В и същевременно ще прикрие недостатъците по кожата Ви. Нанасяйте го на скулите, под веждите и на най изпъкналата част на носа и брадичката.

Картина13

Модели за правилно нанасяне на коректор.

Има зони на лицето, на които задължително трябва да поставите коректор и ще забележите как лицето Ви се променя и придобива специално сияние и очарование. Има места, които трябва да подчертаете и такива, които трябва да скриете. Без да очертавате устни с тъмни моливи, без да наблягате на тежкия грим и да прекалявате с фон дьо тенът, който в много случаи или се разтича, или е в пъти по-тъмен от цвета на шията Ви… и вместо да е ефектен, външния ви вид става дефектен…

Запомнете някои прости трикове и никога повече няма да се разделите с коректора.

1

  1. Нанасяй във формата на обърнат триъгълник

Най-често срещаната грешка е нанасянето под очите. Повечето жени правят форма на полумесец, но правилно е да е под формата на обърнат триъгълник (примерът върху лявото око). По този начин не само прикриваш кръговете, но създаваш илюзията, че лицето ти е „повдигнато“. Мисли за светлия триъгълник като за „фенер“, който осветява зоната под очите и привлича погледа нагоре.

2

  1. Направи погледа да изглежда отпочинал

Друг метод, който ще те накара да изглеждаш много по-свежа, е да нанесеш  коректор върху показаните на снимката три зони около клепача.

3

  1. Разкраси веждите

За да изглеждат те по-повдигнати, прелей малко количество коректор върху долната и горна част на външния край на веждите.

20f8ef01d37077457adfd44d3e7200d31303-alba-lips-3 071814-jessica-alba-594

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *