Грижа за кожата, Грижа за косата, Здраве, Красота

ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА-ДАР ОТ ПРИРОДАТА

Редовната употреба на продукти от натурални растителни масла запазва естествения водно-мастен баланс на кожата, необходим за нейното здравословно сияние. Натуралните растителни масла се усвояват най-добре единствено, когато са подходящо комбинирани в кремове, балсами и лосиони. Важно е да се знае, че всички съставки на маслата се усвояват от кожата, тъй като тя е мастно-, а не водопропусклива. Маслата са естествен източник на двата витамина, особено важни за поддържане на добрия вид и доброто здравословно състояние на кожата – витамини F и E. Освен това са естествен метод за възстановяване на кожата по време на и след слънчеви бани или студено време.

РИЦИНОВО МАСЛО

Храни кожата в дълбочина и създава бариера за неблагоприятните фактори на външната среда. Прави кожата кадифено мека и гладка, напълно хидратирана и тонизирана.рициново

Чудесно средство за защита на откритите части на тялото през зимата – лице, устни, ръце, добре се втрива и не оставя мазен филм. Полезно е да се използва при всякакви агресивни въздействия на околната среда – от силния вятър до замърсения градски въздух.Рициновото масло придава здравословен вид на кожата и косата; попълва недостига на витамини и минерали в кожата, придава еластичност; въздейства активно за заличаване на стрии и белези; възвръща естествения й блясък; подпомага преодоляването на възпалителните процеси без да алергизира; предпазва от загуба на влага и поява на пигментни петна; има антиоксидантно действие и неутрализира вредните радикали.

Освен това отлично отпуска мускулите, позитивно влияе на нервната и отделителната система – оказва меко слабително действие. Колкото по-чувствителна е вашата кожа, толкова по-добре ще оцените великолепните свойства на това масло или продуктите, които го съдържат.Към изброените полезни въздействия трябва да се добавят и признатите му лечебни свойства при изгаряния от различен характер, обриви и други кожни проблеми.

МАСЛО ОТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН

Високият процент гликозиди-антоциани, съдържащи се в маслото от жълт кантарион, благодарение на своята способност значително да понижават агрегацията и адхезията на тромбоцитите, предпазват от нарушения на микроциркулацията, развитието на тромбози на кръвоносната система.

Картина31

Компресите с червено масло имат обезболяващо, разнасящо, противовъзпалително и регенериращо действие, поради което ги прилагат при мастити, мастопатии, нацепени зърна при кърмачки. Био масло от жълт кантарион се препоръчва за омекотяване и възстановяване на епидермиса и за възвръщане на неговата еластичност и заличава неприятните и грозни белези от акне. Същевременно то представлява идеална основа за разтваряне на етерични масла за грижа за тялото и лицето, както и за косата.Вътрешното приложение на маслото от жълт кантарион способства укрепването на стените на капилярите, подобрение на венозното кръвообращение и кръвоснабдяването на някои вътрешни органи. Съдоукрепващите качества на жълтия кантарион помагат при кръвоизливи, тромбози, атеросклероза. Той усилва секреторната активност на органите на храносмилането, като предотвратява  метеоризъм и миризма от устата. Масло от био жълт кантарион се използва в чист вид или смесено с други растителни масла.

Маслото от Жълт кантарион се цени и заради своята антибактерилна формула хиперфорин, благодарение на който това масло на практика се използва за лечение на настинка – за поставяне на капки в носа, за премахване на възпалителни реакции – чрез маслени компреси и при лечението на дерматологична патология.В жълтия кантарион се съдържа цяла редица от специални флавони. В листата например се съдържат двата флавона – кверцитрин и квертецин, които имат несравнимо влияние върху нивото на хормоните, като регулират разграждането на т. нар. хормон на щастието – серотонина. Именно серотонина е този, който ни осигурява удовлетворението и доброто настроение, улеснява заспиването. Хиперфорин Към основните лечебни съставки на жълтия кантарион спада и хиперфоринът. Той притежава бактерицидни свойства, действа дезинфекциращо, и поради това благоприятства заздравяването на рани. Той обаче е много нетраен и под въздействието на топлината и светлината бързо се разгражда. По тази причина наличието му може да се открие само в пресните растения и прясно получения маслен извлек от кантарион.

КОКОСОВО МАСЛО

Подходящо е за поддържане на здрава и нормална кожа. Съставът на това масло е уникален. не случайно то е известно като маслото убиец на бръчки. Има силно хидратиращ ефект, бързо се абсорбира и не запушва порите. Това го прави идеално и за мазната и за сухата кожа.

Поради противовъзпалителното си свойство се използва външно за мускулни и ставни болки и срещу ревматизъм. Помага за облекчаване на физическата умора. Ефикасно средство е за косопад. Стимулира имунната система, щитовидната жлеза,  нервната система, кожата и осигуряват бърза енергия на тялото. Успокоява сухата кожа по всяко време на годината.Нанесено върху лицето или тялото кокосовото масло се топи и изцяло прониква в кожата. Тя става мека, нежна, а малките бръчици изчезват. И то не само видимо – кокосовото масло възстановява пораженията нанесени от свободните радикали и едновременно с това предпазва кожата от тях. Затова в градски условия е ефективна защита от агресията на обкръжаващата среда, а на плажа е естествено слънцепредпазно средство. На всичкото отгоре осигурява красив, равномерен и златист загар.

Благодарение на своя състав от наситени мастни киселини, кокосовото масло попива много бързо в кожата и я превръщат в „кадифе“. Съвременни изследвания показват, че спира 20% от ултравиолетовите лъчи и има защитен фактор от 2 до 5. Да не забравяме, че то съдържа лаурилова киселина, която е с изразено антисептично действие.

МАСЛО ТО КОПРИВА

Маслото от семена на коприва е богато на витамини А, С, Е, желязо, магнезий, калций, хистамин и ценният силиций.Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове.Има кръвоспиращо, диуретично, омекчаващо, антианемично действие. Прилага се при анемии, храносмилателни смущения с диария, кръвотечение от носа, при обилна менструация, хемороиди, бъбречни заболявания, при захарна болест, хроничен бронхит, ревматизъм и др. Прочуто и всеизвестно е нейното благотворно и пречистващо въздействие върху кръвта, а оттам и върху бъбреците, черния дроб, жлъчката и стомаха. Освен това благодарение на съдържащите се в нея ензими, стимулиращи кръвообразуването, копривата е прекрасно средство за борба с анемията, малокръвието и дори с левкемията. Маслото от семена на коприва също така има възстановително и антивъзпалително действие за кожата на лицето и скалпа. Идеално лечебно средство за свръхчувствителна, стресирана кожа, намаляващо дразненето и възпалението. 16388354_587805591411559_8001551752155534928_n

Използва се при раздразнения на кожата, сърбеж, зачервяване, особено на по-чувствителни места. Съдържа лечебни растителни екстракти, богати на активни вещества, които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки, кръвоснабдяването на кожата и подхранването на космения фоликул. Спира косопада, отстранява пърхота и прекомерното омазняване. Богат комплекс от активни съставки, интензивно възстановяват здравата структура на косъма. Поддържа микроциркулацията в горния слой на кожата на главата. Подхранва корените и стимулира растежа на косъма. При мъжете има положителен ефект върху пикочно-половата система, растението помага за подобряване на действие, особено с редовна употреба.

Може би това е най-силно подхранващото масло. Ценните му качества се дължат на богатството на наситени и ненаситени мастни киселини. А както знаем, именно недостига на тези вещества са причина за сухотата на кожата и косата. Действието на маслото е не само на повърхността, но и в дълбочина, като регулира липидния синтез. Копривата способства и за задържане на влагата и така комплексно подобрява цялостния хидробаланс. Карите е и основната природна съставка в продуктите за лечение на дерматити, свързани със сухота, лющене и раздразнение на кожата. Въпреки силно подхранващите си свойства попива бързо и не оставя неприятен мазен слой. Подходящ е за поддръжка както на лицето, така и на цялото тяло. Освен подобряване на общото състояние на кожата и еластичността, ще усетите и силно регенериращото му действие.

МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

Уникално е в целия растителен свят, всъщност то е течен восък и естествен консервант Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически не гранясва.

Поради гореизброените си качества, това масло задължително се влага в нашите продукти!

Маслото от жожоба е сред най-старите природни съставки за красота. Заради богатото му съдържание на йод египтяните и индианците го използвали като лечебно средство при наранявания. Днес то е почти задължителна козметична добавка към всевъзможни продукти за лице, тяло и коса.Маслото от жожоба е екстракт от семената на храстовидното растение жожоба. Богато е на витамини Е, С, В, на мед, цинк, силиций и много други.

jojoba

Акнето е проблем, който се среща не само при младежите, но и при възрастните. Маслото от жожоба нанесено върху пъпчиците може да облекчи възпалението.Маслото от жожоба има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Вложено в кремовете, това масло създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Маслото от жожоба регулира омазняването и мастната секреция на кожата. Особено полезно е и за сухата, увредена или боядисана коса. Защитава и обновява косъма, помага при чуплива коса и придава естествен блясък и сила. Химическият му състав е почти идентичен с този на човешкия себум, което позволява бързо абсорбиране, без остатъчно омазняване и алергични реакции.

 То е подходящо за грижи за кожата от различен тип, за профилактика на бръчките около очите, за лечение на обриви, пъпки и малки травми. Това е най-универсалното природно масло за всеки тип коса. Препоръчва се и на мъжете за след бръснене. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции, затова маслото от жожоба често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите), възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни.

ОЗОНИРАН ЗЕХТИН

Озонираният зехтин се произвежда единствено от висококачествен Extra Virgin зехтин,подложен на продължително озониране и съхраняван в специални условия при температура под 4 градуса. Не съдържа консерванти и добавки. Изцяло натурален продукт, съхранен във фармацевтичен флакон! Озонираният зехтин има доказано най-силния бактерициден, антимикотичен и регенериращефект върху кожата и лигавиците.14642166_544677235724395_3503809193977797826_n

Богат е на мононенаситени мастни киселини лесно прониква в кожата. Така тя е подхранена в дълбочина, предпазена на повърхността, възстановен е хидролипидния слой на епидермиса. Кожата става по- еластична, мека и блестяща. Полифенолите предпазват от застаряване и придават младежки вид на кожата. Помага при лечение на открити кървящи рани по кожата, с него може да се намали образуването на белези по кожата. Използва се външно при акне, екземи, себореа, псориазис, херпеси, ухапване от насекоми, слънчево изгаряне, хемороиди, фистули, рани, порязвания и повърхностни наранявания на кожата и тъканите, петна, възпалена и уморена кожа на лицето и тялото, кожни и генитални гъбички. Прилагат се няколко капки от продукта в проблемната част на тялото и се масажира с леки движения. Тази процедура може да се приложи няколко пъти. С изразен anti aging ефект. Продължителното приложение изглажда повърхностни бръчки, подобрява елестичността и предпазва от увреждане от никотин, грим и химикали.За профилактика чрез лицева маска или намазване възстановява здравият вид и тен на кожата, премахва умората.

ЛЕНЕНО МАСЛО

По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. То съдържа витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологични активни вещества, необходими за свежия вид на вашата кожа и бързото възстановяване.

Прието вътрешно способства за повишаването на остротата на зрението и за лечението на астма и прочистване на черния дроб. В народната медицина то се използва за лечението на язви, киселини и стомашни неразположения. Медицината го определя като полезно срещу заболявания като диабет, атеросклероза, исхемична болест на сърцето и други.

БАДЕМОВО МАСЛО

Класическо кожно масло – то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и за всяка възраст. Неговият мастен състав е най-близък до човешкия. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Намира широко приложение в медицината, не дразни и не предизвиква алергични реакции! Бадемовото масло е най-често използвано в козметиката, а също и като базово масло в ароматерапията. Не случайно от древността се използва като масажно масло за бебета и деца. Описано е във всички фармакопеи и намира широко приложение в медицината. Бадемовото масло е подходящо за масаж на тялото.

КАЙСИЕВО МАСЛО

Действа овлажняващо и регенериращо на кожата – има подчертано добър ефект против бръчки! Подходящо е за суха и зряла кожа. Използва се в качествената противобръчкова козметика.

Маслото е адно от най-богатите на Витамин В17- убиецът на ракови клетки.Благодарение на наличието на желязо и мед в кайсиите, когато се консумират, те спомагат за производството на хемоглобин. Това пък помага за лечението на анемия.  Използва се за приготвянето на много козметични продукти, ефективно средство е за суха и изтощена кожа и за хидратиране на зоната около очите. Подхранва и овлажнява кожата, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на кожен колаген.17352474_611561139036004_2566697673078655264_n

Подобрява еластичността на тъканите. Бори се със стареенето на кожата. Помага за премахване на черните точки и петната по лицето. Подхранва кожата и балансира нивото на омазняване.Растителното масло от кайсиеви ядки се получава посредством студено пресоване.  Съдържа  в естествен вид големи количества от витамините А, Е и В-групата, които са важен биостимулатор за различни физиологични и биохимични процеси в организма. Кайсиевото масло е богат източник на незаменими мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Използва се за козметични и медицински цели. Полезно за кожата, косата и ноктите. Действа овлажняващо и регенериращо при суха, излющена и застаряваща кожа. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма, подхранва еластичността и външния вид на косата.Подходящо е като базово масло за козметични маски на кожата и косата, за тонизиращ масаж на тялото, подобряващ кръвообращението, стимулиращ естествените жизнени функции. Приема се добре от кожата, попива в дълбочина, придава кадифена мекота.

МАСЛИНОВО МАСЛО

Съдържа в себе си всички масло-разтворими витамини, ценни елементи, фитостероли, фосфолипиди и екстракти. Това първично масло е най-ценно за хранителни цели, но с времето е навлязло и в козметиката. Притежава естествен слънцезащитен фактор и е много полезно за защита от вредните слънчеви лъчи. Маслиновото масло предотвратява изсъхването на кожата, а заедно с това и образуването на бръчки. Маслиново масло оказва благотворно въздействие върху тялото, тъй като ценните му съставки, богатството от витамин Е и освежаващите естествени антиоксиданти се грижат по естествен начин за здравето и хубостта на кожата. Още от прастари времена се вярва, че маслината допринася за по-бързото обновяване на клетките, възвръща свежестта на кожата и я предпазва от следите на времето. Освен по хранителната си стойност, маслото от маслина е известно като една от най-ценните и ефикасни естествени съставки в козметичните продукти. Именно заради тези му свойства ние го влагаме в нашите препарати, грижещи се за хубостта на лицето и тялото – масажни масла, балсами, сапуни, шампоани и кремове за лице и тяло.

МАСЛО ОТ АВОКАДО

Лесно попива, комбинира се много добре с останалите масла за посочените типове кожа. Авокадовото масло е едно от маслата с най-богат състав – заедно с него от плода се извличат мастноразтворимите витамини A, E и D, плодови екстракти, макро- и микроелементи.авокадо

Благодарение на богатия си състав, маслото от авокадо възстановява нарушения в резултат на стареенето липиден баланс на кожата. Това масло допринася за синтеза на нови колагенови връзки, особено подходящо е за суха и чувствителна кожа. Намира широко приложение в козметиката за чувствителна кожа.

МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ

Изключително подхранващо за суха и зряла кожа. Зародишът на житното зърно е богат на протеини и витамини, то е естествен източник на „кожния“ витамин Е – много ефективно средство при кожни проблеми, спомага за снабдяването на клетките с кислород и ги защитава от вредни вещества, забавя стареенето на кожата, а лецитина в него се грижи за нейната свежест и еластичност. Възстановява чувствителна и увредена коса. Помага за премахване и изсветляване на кожни петна, петна от слънцето и по рождение.Пшеничното масло е подходящо за подхранване на кожата около очния контур при зрели кожи. Маслото помага при напукани, нацепени, залющени устни. Може да се нанася на кожата преди процедурата „напарване“, особено на възпалени места, белези, повърхностни или скъсани капиляри. Стимулира образуването на колаген и еластин, производството на нови кожни клетки, предпазва от появата на стрии и бръчки и в същото време ги заличава: подпомага самооздравителните процеси на кожата, ускорява ги, предпазва от неблагоприятното действие на слънчевите лъчи ;много ефикасно е за ежедневна употреба срещу стареене на кожата на лицето, шията, тялото, ръцете.15894555_574344349424350_7791358472223760387_n

Маслото е едно от най-използваните съставки в масажните лосиони за бременни, продуктите за премахване на стрии, противостареещите кремове. То е едно от малкото масла, които могат в чист вид да се нанасят на нежната зона около очите без да предизвикат отток. Дори напротив – намалява торбичките под очите, тъй като витамин Е стимулира кръвообращението и детоксикира тъканите.Оказва очистващ, противовъзпалителен, заздравяващ раните ефект, има антицелулитно действие, стимулира обмяната на веществата, подобрява състоянието на сухата и на мазната кожа, подмладява ги, запазва еластичността, свежестта и цвета на зрялата кожа. Поддържа добре периферната кръвна циркулация, поради което запазва еластичността и мекотата на кожата, затова е оптимално за грижи на увехнала и застаряваща кожа. С помощта на това масло можете да позагладите бръчките по шията, лицето, около очите, цепнатини на дланите и ъглите на устните, загрубяла и инфектирана кожа. Много добро е за напукани и възпалени от вятъра и студа устни.Маслото укрепва стените на капилярите и оказва противохемороидално действие.

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

Състои се от 70% незаменими мастни киселини, които лесно се възприемат от кожата, съединяват и задържат влагата. Съдържа най-силния естествен антиоксидант, известен на науката – процианидин. Маслото от гроздови семена има способността да регулира омазняването и е сред малкото масла, подходящи за мазна и смесена кожа. Стяга, но не затваря порите! При сухи кожи може да се смесва с някои от другите поддържащи масла.лавандула

Лавандулово масло е известно като успокояващо и с хармонизиращи свойства и широко използвано в козметиката, парфюмерията и медицината. Едно от най-важните и използвани в практиката свойства на лавандуловото масло е неговото силно антибактериално действие, притежава нервноуспокоително, болкоуспокояващо, дезинфекционно и пикочогенно действие, последното от което се дължи на терпинеола. Действа активно при главоболие, стрес и болки в мускулите. Успокоява ума, помага срещу безсъние, премахва стреса и безпокойствието. Използва се при акне и проблемна кожа, защото има способността да възстановява епидермиса. Ефективно е при косопад и пърхут и подхранва косата. Възстановява  напукана кожа и засилва регенерацията на клетките. Препоръчва се за чувствителна и мазна кожа.  Етеричното масло е и първа помощ при изгаряния – както битови, така и слънчеви. Действието му е многостранно – на първо време успокоява и предотвратява образуването на мехури. В последствие не позволява инфектирането на изгорялото място и ускорява зарастването, тъй като стимулира производството на нови кожни клетки.Премахва акнето и белезите от него. Използва се за премахване на неприятната миризма по тялото. Използва се за отблъскване на насекоми.

Маслото от гроздови семена помага за бързото възстановяване целостта на кожата. Подходящо е за използване при ранички, изгаряния, протривания. Намира все по-голямо приложение в козметиката.

МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН

Засилва и предпазва имунната система. Притежава болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други свойства. Помага при различни видoве алергии, астма, синузит. Облекчава болката (главоболие, колики, менструални болки,мигрена). Предпазва и забавя разрушителната оксидация на клетките. Понижава температурата, облекчава мускулни спазми и схващания. Стимулира уринирането и освобождаването от задържана вода. Понижава кръвната захар и холестерола. Подобрява кръвообращението и кръвното налягане. Тонизира тялото и стимулира сексуалната активност. Способства за увеличаване количеството на кърмата, като се приема след раждане. Помага при псориазис, екземи, акне и др. кожни заболявания. Стомашни и храносмилателни проблеми (язви, диария), ревматизъм.Уникалната комбинация в натуралното масло от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа доброто здраве на човека още от ранна възраст. Съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк. Има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

Картина1

Маслото от черен кимион действа като:

  • Имуностимулатор – заздравява и балансира имунната система;
  • Антиалерген и антихистамин – помага при различни видoве алергии, астма, синузит;
  • Аналгетик – облекчава болката (главоболие, колики, менструални болки, мигрена);
  • Антихелминт – унищожава и изхвърля червеи и паразити;
  • Антиоксидант – предпазва и забавя разрушителната оксидация на клетките;
  • Антипиретик – понижава температурата;
  • Антиспазматик – облекчава мускулни спазми и схващания;
  • Диуретик – стимулира уринирането и освобождаването от задържана вода.

Освен това черният кимион:

  • Има антиканцерогенни, антибактериални и антимикробни свойства – убива или инхибира растежа на деструктивни клетки, бактерии и микроорганизми;
  • Понижава кръвната захар и холестерола;
  • Подобрява кръвообращението и кръвното налягане;
  • Тонизира тялото и стимулира сексуалната активност;
  • Способства за увеличаване количеството на кърмата, като се приема след раждане;
  • Помага при стомашни и храносмилателни проблеми (язви, диария, газове);
  • Има имуномодулиращо действие при автоимунни заболявания – псориазис, астма, ревматоиден артрит, алергии, а според някои източници и витилиго.

БОРОВО ТЕРПЕНТИНОВО МАСЛО

Подхранва косата и предотвратява косопада  и образуването на пърхот. Има свойството да подсилва косъма. Спира появата на  микроорганизми по корените на косата. Използва се за стимулиране растежа на косата, действат тонизиращо на кожата на главата.Ако подхранвате косата си с боров терпентин, тя ще расте по-бързо. Може да го нанасяте в корените и по дължината на косъма, веднъж седмично, като маска. Или да смесите терпентина с вашият шампоан и да миете косата с него. Ако имате пърхот, ще елиминирате и този проблем. Омекотява косъма, спира косопада, предпазва от изтощаване.

В козметичната и дерматологична индустрия боровото масло най-често се използва заради антибактериалните му и терапевтични свойства върху кожата при редица проблеми, включително екзема, псориазис, ухапвания от бълхи, сърбеж. Освен това то е изключително богато на антиоксиданти, които ефективно защитават кожата от вредата на свободните радикали.

МАСЛО ОТ АЛОЕ ВЕРА

В него се съдържат над 400 хранителни вещества. Най-главното е ацеманан, което регенерира клетките, освобождава от отровите и действа витализиращо – кожата става гладка, нежна и фина, целулитът изчезва. Включително се отразява идеално и при лечението и премахването на акне с домашни средства. Външното приложение на масло от алое вера служи за лечение на псориазис, акне, рани, изгаряния. То действа противогъбично и антибактериално и подпомага клетъчното деление. Маслото от листа на  Алое Вера съдържа агенти с анти-ейдж ефекти върху кожата и е най-добрата грижа при лечение на кожни проблеми. Препоръчва се при суха и напукана кожа, защото е един от най-добрите естествени хидратанти и омекотители. Основните му съставки, притежаващи антиоксидантни свойства, в това число витамините Е и C помагат да се предотврати появата на бръчки и други признаци на стареене, като удължават живота на клетките. Отразява се благотворно  на кожата, като овлажнява, подхранва и я тонизира.

Картина7 Приложението на Алое Вера помага за намаляване и премахване на белези и пъпки. То съдържа противовъзпалителни и противогъбични компоненти, които лекуват порязвания и ожулвания.  Алое Вера подхранва кожата, стимулира образуването на колаген и еластин и стимулира възстановяването на увредената тъкан. Алоето е също така средство, което облекчава или предотвратява сърбежа. Алое Вера е стипчив, което причинява свиване на тъканите на тялото, най-често се използва за намаляване на кървенето от малки ожулвания.Понякога се използва и за третиране на кожни заболявания като екзема и псориазис. Способността му да прониква във водозадържащия най-дълбок слой на кожата позволява чрез ензимите в гела да се изхвърлят мъртвите клетки. Това от своя страна подпомага възстановяването и на тена.

АРГАНОВО МАСЛО

Наричано още „течното злато на пустинята“, едно от най-скъпите растителни масла. Възобновява и регенерира клетките на кожата, изглажда бръчките. Богато е на витамин Е и полифеноли, които са силни антиоксиданти. Защитава и възвръща жизнеността на кожата, на сухата коса и ноктите. Аргановото масло има силно anti-age действие. Действа активно за изглаждане на бръчки по кожата и при лечението на акне.  Забавя процесите на стареене на кожата и предпазва от вредните външни въздействия. Благодарение на съдържащите се в него мастни киселини, овлажнява кожата и е мощен антиоксидант.Снимка на Натурал Бг.

Помага за намаляването на възпаленията и умората на кожата, полезен е за околоочният контур като изчиства бръчките. Има изключителни свойства при възстановяване на косата– предпазва я от чупене и цъфтеж. Защитава косата от топлината на стилизиращите уреди и UV лъчите на слънцето. Прониква в корените и така придава еластичност и предотвратява късането на косата и я хидратира в дълбочина.

Както видяхме има много ползи от аргановото масло и нека сега обобщим на какво може да се радва косата ви когато използвате т.нар. „течно злато”

  • Абсорбира се незабавно в косата
  • Има фантастични укрепващи свойства
  • Възстановява естествения блясък на косата
  • Защитава косата от топлината на стилизиращите уреди и UV лъчите на слънцето
  • Хидратира косата по естествен път
  • Прониква в корените и така придава еластичност и предотвратява късането на косата
  • Подхранва косата
  • Спомага за по-лесното оформяне на трудна за контролиране коса
  • Благодарение на съдържанието на витамин Е възстановява и обновява косата

Картина1масла

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *