Грижа за кожата, Красота

Отстранете петната по лицето с магданоз

Използва се за подхранване на кожата, помага за ограничаване на появата на белези и стимулира производството на колаген.

Кожата ви е деликатен орган, особено тази на лицето ви. Тя реагира на всякакви промени в околната среда или във вашите хормони, колкото и минимални да са те. Можете да закупите дузини кремове за лице – за лечение на последствията от застаряване, околната среда и стреса и какво ли още не, но има едно природно лечение, което можете да намерите в кухнята си – магданоз. Магданозът е отличен антиоксидант и перфектно средство за борба със свободните радикали и трябва да бъде използван на всяка цена.

Независимо дали са получени от прекомерно излагане на слънце, или от възрастта, никой не харесва тъмните петна по кожата. Искате да изглеждате добре, без да харчите много пари за кремове, които имат само временен ефект? Опитайте едно просто и естествено средство за лечение на тези непривлекателни и досадни петна – магданоз.

Магданоз за лечение на пъпки или петна

Сигурно имате едно, две петънца на лицето -на носа, челото, бузите или брадичката , които непременно трябва да изчезнат? Кожата на лицето ви е една от най-чувствителните зони на тялото, тъй като постоянно е изложена на въздействието на околната среда. Вредни елементи като слънчева светлина, замърсители, студ също оказват своето влияние и нека да не забравяме фактора „възраст”.
Може би разчитате на любимия си крем за лице или спа процедури, но съществува и по-лесен начин да постигнете чиста и красива кожа. Вместо да се борите да отстранявате пораженията, причинени от тези фактори, трябва да бъдете реалисти и да се стремите да ги направите по-незабележими.

1. Как въздейства магданозът на тъмни петна или пъпки на кожата?

Магданозът е богат на всякакви витамини и е много лесен за намиране. Може да бъде закупен на пазара, в супермаркета, дори в магазина на ъгъла. Той е мощен съюзник на имунната система. Магданозът може да ви защити от свободните радикали, защото има силни антиоксидантни свойства.

Високата му концентрация на витамин C го прави ключов елемент в списъка на всички големи спа центрове и вериги. Използва се за подхранване на кожата, помага за ограничаване на появата на белези и стимулира производството на колаген. Това е един изключително надежден съюзник и никога не трябва да се лишавате от него в кухнята.

МАСЛО ОТ ЛИСТА НА МАГДАНОЗ - 30 мл
”NURS” МАСЛО ОТ ЛИСТА НА МАГДАНОЗ – 30 мл

”NURS” МАСЛО ОТ ЛИСТА НА МАГДАНОЗ – 30 мл

100% натурално етерично масло получено от листа на магданоз /Petroselinum Crispum- oil/.

Основни свойства: антимикробно, антиревматично, анти-артритно, антисептично, стягащо, газогонно, детоксикатор, при лошо храносмилане, диуретично, при цистит, стимулира нервите, невроните, циркулацията на кръвта и лимфата, храносмилането, подсилва имунната система, заздравява кожата, тонизира гладката мускулатура на матката, пикочен мехур, подобрява кръвоснабдяването там, регулира менструалния цикъл, тоник за нервната система, помага при проблеми, свързани с менструалния цикъл, като коремни спазми и болки, гадене, умора и раздразнение.  Магданозът е богат на витамин А- важен за доброто зрение, за растежа на костите и за клетъчния растеж и диференциация. Той помага и за регулирането на имунната система и съдейства на лимфоцитите да се борят по-ефективно с инфекциите.

Благодарение на своя диуретичен ефект, магданозът помага за премахване на излишната течност от тъканите на тялото. Растението подобрява обмена на мазнини в подкожната тъкан.В резултат от това бързо ще се отървете от подуването и наднорменото тегло.И благодарение на всичко това помага да се отървете от целулита. Маслото помага да се възстанови метаболизма. Диетата с магданоз дава отлични резултати. Редовното приемане на растението в чист вид, под формата на чай, масло или инфузия в рамките на месец, помага да се загубят до пет килограма. Задължително комбинирайте с по-здравословна нискокалорична диета и физически упражнения.

В зеленият магданоз има съдържание на минералите цинк, калций, фосфор, калий и магнезий. Той съдържа още флавоноиди, като някои от тях са апиин, лутеолин и апигенин. Растението изобилства от етерични масла. Билката е изключително богата на фолиева киселина, витамините от групата В, С, К и А.

 Подходящо е за обгрижване на кожата и косата. Изглажда и прави кожата гъвкава, почиства и отпушва порите и избелва кожата.
Препоръчително е за сухи, чувствителни/деликатни кожи. Незаменим овлажнител. Поради неговите противопаразитни, антигъбични и противобактериални действия подпомага излекуването на акне и други кожни възпаления. Удачно е да се слага неразредено върху кожата. Накапва се малко количество, втрива се нежно и се измива след около 30-40 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *