Здраве, Натурална козметика

Да подсилим имунната си система

Трудно е да се опазим здрави в този сезон, но поне можем да се постараем да осигурим на организма си достатъчно сили, за да се справи с потенциалните инфекции. Даваме ви няколко примера с неща, които можете да направите, за да подсилите имунната си система.

Пийте чай

Резултат с изображение за „чай“

Пиенето на чай ще прочисти тялото и ще подобри метаболните процеси в него. Билковите продукти са богати на полифеноли и флавоноиди, които са много мощни антиоксиданти. Те помагат на тялото да се защити от редица инфекции и болести.

Събирайте слънчеви лъчи

Имунитетът е пряко свързан с наличието на витамин D в организма. А за да го получите, трябва да вземете възможно най-много слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки слънчев момент и се разходете на открито.

Яжте много цитруси

Резултат с изображение за „цитруси“

Имайки предвид високото съдържание на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация със сигурност ще подсили имунната система. Смята се, че те увеличават производството на бели кръвни клетки, като същевременно помагат на организма да се бори с инфекциите.

Добавете джинджифил към менюто

Резултат с изображение за „джинджифил“

Джинджифилът е силен антиоксидант. Той съдържа много витамини, сред които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът помага за борба с вирусите и има детоксикиращи свойства.

Не забравайте меда

Резултат с изображение за „мед“

Медът е универсално средство, което повишава жизнения тонус и укрепва организма. Доказано е неговото бактерицидно или бактериостатично действие (унищожава или спира развитието на бактериите), а също и противовирусният му ефект.

Наспивайте се

Липсата на сън оказва огромен ефект върху имунната система. Опитайте се да лягате по едно и също време всяка вечер, за да настроите вътрешния часовник и да повишите качеството на съня си.

БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ https://natural.bg/products/%d1%87%d0%b0%d0%b9%d0%be%d0%b2%d0%b5/

БИЛКОВИ ПАСТИ https://natural.bg/products/%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *