Грижа за кожата, Грижа за косата, Здраве

КАК ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ЦЯЛОТО ТЯЛО В НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА

Кожата се променя през различните сезони. С идването на пролетта трябва да променим козметичните продукти, които използвахме през зимните месеци.Възможно е с първите топли дни да започнете да чувствате кожата си по-мазна. Това е знак, че тежкият зимен крем вече е излишен. Топлото време предполага използването на продукти с по-лека формула, които кожата да абсорбира по-лесно и по-бързо.

Не подценявайте и факта, че пролетта е сезонът на обостряне на проявите на акне. Освен добрата хигиена на лицето е необходимо да го третирате със специализирани продукти, сапуни или гелове, които ще ви помогнат за справяне с проблема. Топлината предизвиква кожата да произвежда повече себум, което може да запуши порите, затова почиствайте лицето с подходящи продукти всеки ден- сутрин и вечер. Към цялостната козметична грижа за лицето може да се добавят и кремове, серуми или гелове за околоочния контур, продукти за шия и деколте.

Пролетта е и най-подходящият момент за дълбоко почистване на кожата. В първите слънчеви дни се нуждаете от ексфолирана, почистена и подхранена кожа, затова използвайте тонери с гликолова киселина за отстраняване на себума. Можете да използвате подходяща за целта маска, ексфолиация или микродермабразио.

624-400-maska-za-lice

Подхранването е основно изискване на кожата за всеки сезон. А през сезона на свежите зеленчуци тази задача може да бъде лесно и евтино изпълнима. Зимата изтощава кожата и тя се нуждае от ценни витамини и минерали. Опитайте маски със спанак, моркови, цитрусови плодове, ябълки. Слънцето е мощен състарител на кожата. Така че подбирайте антиейдж серии, в чиито съставки присъства хиалуронова киселина и пептиди и яжте храни, богати на омега-3-6-9 мастни киселини, които ще оптимизират свежестта и младежкия вид на кожата ни.

Не подценявайте и факта, че пролетта е сезонът на алергиите. При условие, че сте склонни към алергични реакции, посъветвайте се с дерматолог, който може да ви препоръча, освен медикаменти, и подходящи козметични продукти.

В първите слънчеви дни и особено при планинските разходки имате нужда от защита от слънчевите лъчи. На пазара са налични кремове със слънцезащитен фактор (SPF) от степен 6 до 50+ SPF за всякакъв тип кожа, дори и най чувствителната. Специално за сухата кожа, подхранването и хидратацията са важно условие за доброто й състояние. Не забравяйте да обърнете внимание на грижата за косата и тялото.

През пролетта кожата се нуждае от допълнителни грижи, които да възвърнат нейния младежки и свеж вид, който е изгубила през зимата. Ниските температури и студения вятър са я дехидратирали и изсушили. За тези от вас, които имат желание да се погрижат за кожата си през пролетта и да я подготвят за настъпващите топли дни, ние сме подбрали няколко полезни съвета:

  1. Погрижете за кожата си, която едва ли е пощадена от студеното време и вятъра. През зимата върху нея често се появяват червени петна, бузите се белят, а устните изпръхват. Направете си (дори и в домашни условия) пилинг маска или дълбок пилинг (с плодови киселини), който се прави в салоните за красота. След процедурата задължително намажете кожата със защитен крем.
  2. Кремът за лице, който използвате трябва да бъде със защитен фактор, който ще предпази кожата ви от вредните ултравиолетови лъчи. Ако не искате да ви се образуват преждевременни бръчки, уверете се, че сте взели всички необходими мерки да предпазите кожата си. Относно грима можете да не слагате тежка основа и допълнително да запушите порите, което се случва още по-бързо в период на горещини. Вместо това нанесете лек слой фон дьо тен със слънцезащитен фактор над 15.
  3. Image_4982188_126
  4. Ако сте подпухнали и имате черни кръгове, задължително търсете козметични артикули, съдържащи кофеин (стягащ капилярите), зелен чай (действащ противовъзпалително), пептиди и хиалуронова киселина (стимулиращи хидратацията на кожата).
  5. През пролетта косата ви и кожата се нуждаят от козметични средства, съдържащи повече витамини. Те са антиоксиданти, които предпазват кожата от негативното въздействие на околната среда. Не се лишавайте от витамините (най-вече А, C, D, Е, К и B3 – който намалява червенината на кожата и я овлажнява), както и цинка – възстановяващ кожата.
  6. След зимния режим е време да помислите повече и за фигурата си. Обилните вечери и сладкия десерт могат да са изключение, което просто да доставя допълнително удоволствие от време на време. Разбира се, не е необходимо да се измъчвате с гладуване, просто се ограничете от употребата на сладки и тестени изделия и се постарайте да избягвате обилните вечери. Може да използвате и продукти, които ще подпомогнат прочистване тялото от токсините.14117121104844
  7. Грижата за косата също е важна. След дългата зима и косата се нуждае от допълнителни грижи. Балсамът за коса и подхранващите маски трябва да се превърнат в неизменна част от вашата седмична рутина. В допълнение, добре е да отидете да ви освежат краищата, ако все още не сте го направили.
  8. Повечето от нас не обръщат внимание, но кожата на лактите е изключително чувствителна и тя също се нуждае от редовна грижа. За тази зона можете да използвате ексфолианти и подхранващ крем. Това ще бъде напълно достатъчно, за да освежите кожата си в тази област.
  9. Пийте достатъчно количество вода, чай и фрешове, за да бъде кожата ви максимално овлажнена и подхранена.
  10. И накрая… една бърза процедура за краката е следващата стъпка. Пролетта означава – сандали. Погрижете се за кожата на стъпалата си. Запазете си час за педикюр и отделете малко време да поглезите стъпалата си.
  11. lechenie-na-razshireni-veni_763

Онлайн магазин за качествена козметика Natural.bg предлага на своите клиенти качествена натурална козметика, био добавки и здравословни продукти, с които ще си подарите цялостна грижа за здравето на Вашето тяло, кожа и коса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *