Натурална козметика

6 начина да се подготвим за Здрава есен

Въздухът започва да носи онзи познат хлад и вероятно вече сте посегнали към топъл и утешителен пуловер. Листата падат, а хората вече започват да обсъждат идеите си за предстоящите празници. Есента е тук!

Когато сме на прага на нов сезон, проверката на личното ни здраве е изключително важна. Това е времето от годината, когато ежедневните ни навици започват да се променят. Нивото на активност спада поради по-хладното време и започваме да се наслаждаваме на някои от любимите си комфортни храни.

Подготовката за есента е чудесен начин да сте един ход напред. Имаме 6 полезни съвета, с които да започнете!

6 лесни начина за здрава есен

Повишете нивото на витамин D

Тъй като усвояваме витамин D чрез кожата си от излагането на слънце, естествено е нивата му да спадат с намаляването на дните. Витамин D играе жизненоважна роля за усвояването на калция и функционирането на имунната система, така че допълнителното му приемане може да помогне да подготвите тялото си за предстоящия сезон.

Посетете местния фермерски пазар

Това е не само чудесен начин да подкрепите общността си, но и идеалното място да се снабдите със сезонни плодове и зеленчуци. Есента е време за прибиране на реколтата, така че ще бъдете развълнувани от разнообразието от уникални храни, които да добавите към трапезата си. Купуването на продукти, които са в сезона, също така ще гарантира, че те ще запазят възможно най-много хранителни вещества – допълнителен бонус! 

Направете есенно почистване

Прегледайте гардероба си и дарете някои дрехи, опаковайте летните си сандали за съхранение и освободете място за зимните палта. Почистете хладилника и направете място за всички здравословни неща или дори започнете естествен детокс! Ако не сте пренареждали отдавна, опитайте да преместите нещата в сегашното си пространство. Тези проекти са лесен начин да освежите дома си за новия сезон.

Излезте навън

Все по-лесно е да си намерим оправдание да останем на закрито и да се сгушим под одеялото, но това е чудесно време от годината, за да повишим нивото си на активност (и настроението си). Отидете на есенна разходка с велосипед, където знаете, че листата се сменят, намерете царевичен лабиринт или играйте футбол в парка.

Пийте повече вода

Лятното слънце не пече над главите ви, но все пак е важно да сте сигурни, че получавате достатъчно вода. Всяка система в тялото ни зависи от достатъчно количество вода, за да функционира правилно. Тя помага и за поддържане на имунната система – лесен начин да се предпазите от настинка. Билковият чай също може да помогне. Ето 8 начина, по които билковият чай се грижи за здравето ви.

Отделете време за себе си

По това време на годината има голям брой празници подред. Преди да се усетите, ще бъдете по-натоварени от всякога, така че сега е чудесно време да започнете здравословни практики за управление на стреса. Независимо дали ще отделите време да прочетете книга с чаша чай, или ще отделите пет минути от деня си, за да започнете да медитирате, ранната подготовка ще ви помогне да не се претоварвате по пътя.

Началото на есента трябва да донесе със себе си ново начало и положителни промени. Подкрепата за психическото и физическото ви здраве е чудесен начин да посрещнете сезона!

Здрава есен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *