АИП кокосово-морковени френски макарони
КухняАИП Време за подготовка10 мин Време за готвене15 мин печене Порции топчета 12 броя ПРОДУКТИ: 120 г кокосови стърготини 10 г кокосово брашно 10 г кокосово масло 1 ч.л. желатин или Агар-агар за веган вариант 1 щипка джинджифил 1 щипка куркума 1 щипка сол 60 г моркови настъргани на ситно 3 с.л. разтопено кокосово масло Ако тестото стане много сухо добавете още 1 с.л. 4 ч.л. подсладител по желание (мед, кленов сироп или др.) |
ИНСТРУКЦИИ
- Загрейте фурната на 180 °C.
- Покрийте една тава с хартия за печене и намажете с малко кокосово масло.
- Смесете кокосовите стърготини, кокосовото брашно, желатина, джинджифила, куркумата и солта.
- Добавете настърганите моркови, кокосовото масло и кленовия сироп и размесете добре всичко докато се получи хубаво тесто. Ако тестото стане много сухо добавете още 1 с.л. кокосово масло.
- Оформете топчета, като вземете от тестото с 1 супена лъжица. Хубаво притиснете сместта.
- Наредете кокосовите топки върху хартията за печене и печете 10 минути. За равномерно покафеняване отворете фурната и завъртете тавата за печене на 180 °C.
- Печете топките още 7 минути или докато придобият желания цвят.
- Махнете тавата от фурната и оставете кокоските да се охладят.
- Да ви е сладко!