АИП кокосово-морковени френски макарони

АИП кокосово-морковени френски макарони

 КухняАИП  Време за подготовка10 мин
 Време за готвене15 мин печене
 Порции топчета 12 броя
ПРОДУКТИ:
120 г кокосови стърготини
10 г кокосово брашно
10 г кокосово масло
1 ч.л. желатин или Агар-агар за веган вариант
1 щипка джинджифил
1 щипка куркума
1 щипка сол
60 г моркови настъргани на ситно
3 с.л. разтопено кокосово масло Ако тестото стане много сухо добавете още 1 с.л.
4 ч.л. подсладител по желание (мед, кленов сироп или др.)

ИНСТРУКЦИИ

  1. Загрейте фурната на 180 °C.
  2. Покрийте една тава с хартия за печене и намажете с малко кокосово масло.
  3. Смесете кокосовите стърготини, кокосовото брашно, желатина, джинджифила, куркумата и солта.
  4. Добавете настърганите моркови, кокосовото масло и кленовия сироп и размесете добре всичко докато се получи хубаво тесто. Ако тестото стане много сухо добавете още 1 с.л. кокосово масло.
  5. Оформете топчета, като вземете от тестото с 1 супена лъжица. Хубаво притиснете сместта.
  6. Наредете кокосовите топки върху хартията за печене и печете 10 минути. За равномерно покафеняване отворете фурната и завъртете тавата за печене на 180 °C.
  7. Печете топките още 7 минути или докато придобият желания цвят.
  8. Махнете тавата от фурната и оставете кокоските да се охладят.
  9. Да ви е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *