Здраве, Красота

БИЛКИТЕ В БОРБА С НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

За да постигнем елегантна фигура с билки за отслабване и премахнем излишните килограми, трябва да започнем с прочистване на организма.

Ефектът от диетите е много по-забележим, ако си помогнем като прочистим организма с определени билки.

Всяка жена иска да е млада, красива и със стройно тяло. Преди да започне своя път към здравето, т.е. да отслабне, трябва да се установи причината за наднорменото тегло.

Можете да посетите личния лекар за профилактичен преглед, да се обърнете към квалифициран диетолог.

А можете просто да се вслушате в организма си, да претеглите дневното количество храна, което поемате и да анализирате нейния състав.

Обикновено става ясно, че наднорменото тегло се дължи на преяждане и нездравословна храна.

Хората, страдащи от наднормено тегло, по правило много бързо огладняват, а храната им е бедна на плодове и пресни зеленчуци. Всичко това позволява да посочим основните причини за наднормено тегло, което не се дължи на заболяване. Те са разширен обем на стомаха, неправилен хранителен режим, недостатъчен прием на витамини и фибри.

shutterstock_102461543

Основните храни, които водят до наднормено тегло, са въглехидратите – тестени, сладки храни – изключете ги от менюто си.

За да намалите обема на стомаха, включете в диетата си храни, които едновременно засищат и имат малък обем – това са месата, особено тези, които имат и мазнина по тях. Според последните изследвания на диетолозите, червеното месо и зеленчуковите салати са най-здравословната храна.

Билките за отслабване спомагат процесът на отслабване да протече значително по-бързо.

Билките за отслабване биват различни видове – едни от тях намаляват апетита, пречистват кръвта и черния дроб, други спомагат за по-бърз метаболизъм, имат разхлабващ и пикочогонен ефект. Има и такива, които допринасят за по-бързото изгаряне на мазнините, а някои отделят слуз и запълват стомаха, удължавайки усещането за ситост.

Отслабването с билки е дълготраен процес.

Първо, билките действат с натрупване и бавно, второ – необходимо е време за да се свие стомахът до нормални размери и да изчистите токсините от тялото.

Как да определим колко храна трябва да поемаме за един път. Много е лесно, нормалният обем на стомаха е две пълни шепи. Толкова трябва да бъде и храната.

Ако наднорменото тегло се държи на недостиг на витамини

Тогава организмът се опитва да покрие недостига, като извлича необходимите му витамини от обичайната храна, която човекът поема. И понеже в нея витамините могат да са минимално количество, особено ако храната е нездравословна, то организмът отчаяно ще иска още и още храна, за да възстанови липсващите елементи.

Когато човек започва да се храни здравословно, с много плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб, тогава постоянното чувство на глад отминава и теглото се регулира до нормално.

Ако наднорменото ви тегло се дължи на липса на витамини, за вас ще е полезно да включите в менюто си зелен чай.

Наред с ползите върху обменните процеси, природните лекове помагат да постигнем целта си и като пречистват тялото ни от шлаки и токсини. Когато не се грижим за нещо и не го почистваме редовно, немислимо е да очакваме от него да ни служи вярно.

Това важи и за нашето тяло. Ако не се движим достатъчно, не приемаме необходимото количество вода и се храним нездравословно, е невъзможно да се радваме на добро здраве и същевременно да изглеждаме добре.

Въздействието на билките за отслабване е по-бавно, но определено резултатът си заслужава

Ако идеята за отслабване с билки и природни средства, Ви се струва мисия невъзможна, грешите. Природата е помислила и за този проблем. Може би Ви се струва невероятно, че чаша чай е пътят към перфектната фигура, но това е факт.

Билките въздействат пряко не само върху процесите за обмяна на веществата, но и върху нервните рецептори. По този начин намаляват чувството за стрес и потиснатост.

Билките за отслабване действат като попивателна гъба за попадналите в тялото ни токсини, шлаките и отлаганията по стените на кръвоносните съдове и червата.

Тези уникалните природни дарове засилват диурезата и помагат за извеждането на всички нечистотии и мастни отлагания в тялото ни. Благодарение на тези свои свойства, те наистина действат.

Сред най-популярните треви, гарантиращи бързо отслабване, розмарин, мащерка, жълт кантарион, бял равнец. Може да се доверите и на зелен чай, женшен, нар, артишок, и джинджифил.

Билката жълт кантарион (Hypericim perforatum), която може да срещнете още и под наименованието звъника, помага за отслабване. Когато пазим диета, нервната чувствителност се повишава и ставаме по-раздразнителни заради липсата на храна. Това е възможно лесно да бъде преодоляно с помощта на три чаши чай дневно от звъника.Картина32

Растението е известно и с понижаващо си въздействие върху високото кръвно. Ето защо пациентите с хипотония е наложително са стоят далеч от не само от лекарствените му форми. Като нежелана реакция се проявява и повишената фоточувствителност на кожата. Избягвайте продължителното излагане на слънце, докато приемате дрогата под някаква форма.

Дамите, приемащи противозачатъчни, е задължително да стоят далеч от билката и всичките й форми. Хормоните, които се съдържат в нея, водят до потискане ефекта на противозачатъчните. 

 Бял равнец – за прочистване на тялото и отслабване се препоръчват по три чаши чай дневно. Чаят от бял равнец се пие сутрин, на обяд и вечер, като съдържащите се в него дъбилни вещества помагат да се справите с неприятно подутия корем.  Запарката има пикочогонно и потогонно действие, подобрява обмяната на веществата.

Ако проблемната Ви област и корема и желаете да се отървете от неприятното подуване, доверете се на билката бял равнец . Неслучайно тя се счита за най-добрият лек за всички болежки на дамите – от болезнен цикъл до наднормени тегло.

Подуването на корема е проблем не само на пълните хора. С чаша запарка от бял равнец ще се спасите от това неприятно и нелицеприятно състояние. Приготвеният извлек приемете на три пъти. Пият се равни части от него преди хранене.

Ако предпочитате варианта таблетки, ние предлагаме равнец като капсули и билкова паста с равнец и витекс, които са алтернатива на чая.

Чаят от бял равнец е противопоказен за бременни жени, кърмачки и деца до 6 г.

Розмарин.

Розмарин – билката стимулира обмяната на веществата. Розмаринът активизира кръвообращението и функционирането на отделителната система. С успокояващите свойства, които притежава уханният розмарин, е предпочитана билка за избавяне от натрупаните килограми. По време на диета организмът е подложен на невероятен стрес.

чай с розмарин

Средството, което не само ще премахне стреса, но и ще  засили ефекта от всяка диета, това добре познатият ни като билка и подправка розмарин. Всекидневно приемайте по една чаша чай от него.

Розмаринът се прилага за лечение на гинекологични заболявания и по време на климакс.

Не се препоръчва да пиете чая вечер преди лягане, защото възбужда нервната система.

Хипертониците също трябва да приемат напитката внимателно.

Бременни и деца до 6 г. трябва да се въздържат от употребата на чай от розмарин. 

ЧАЙ ОТ КИНОА И ЧЕРЕШОВИ ДРЪЖКИ

Перфектният начин за това е приемът на гладно всяка сутрин (поне тридесет минути преди хранене) на чай с киноа. За да засилите метаболизма по естествен път е необходимо първо да пречистите организма си от токсини и отрови.киноа

Киноата регулира нивото на кръвната захар и оставя усещането за ситост. Едно от свойствата й е да потиска чувството на глад. Освен със засищащите  си свойства този еликсир има силен антиоксидантен и пречистващ ефект. Пречистването на черния дроб засилва метаболитните дейности и прави след това приложението на всеки диетичен режим ефективно.

Диета с нар

Диетата с нар е подходяща не само за жените, но и за мъжете. Друг, отдавна известен факт е, че нарът подобрява мъжката потентност. Най- подходящото време за практикуването на тази диета е през зимата и пролетта – времето, когато тялото се нуждае от витамини и микроелементи. 

Този чудесен, полезен и нискокалоричен плод съдържа витамини C, B, фибри, минерали и много други, които елементи, които помагат в борбата с мастните натрупвания.Освен това, нарът е отличен антиоксидант, който може да премахне свободните радикали. Нар се препоръчва за борба при затлъстяване и интоксикиране на  организма, като пречиства тялото от лекарства, храна и вредни остатъци, които пречат на нормалното функциониране на метаболизма.

Нарът тима следните безспорни предимства:

  •  Елиминира допълнителните килограми, насищайки с хранителни вещества и витамини;
  •  Благоприятен ефект върху имунната, храносмилателната, сърдечно съдовата система;
  • Подпомага  организма за пречистване от токсини и шлаките и понижава холестерола;
  •  Осигурява ефективна помощ в борбата с инфекциозни и вирусни заболявания.

Диета с артишок

Консумирайте артишок, ако желаете да отслабнете. Консумацията му е препоръчителна не само заради неговата ниска калоричност, но и поради факта, че оказва положително влияние на метаболитната активност. Засилвайки метаболизма си, Вие не само стимулирате тялото си да изгори всички мазнини, но и да изхвърли токсините, натрупани в него.

паста с артишок – Копие Екстракът от артишок е мощен хепатопротектор, т. е. съдържащите се в него активни вещества защитават клетките на черния дроб от действието на различни токсини и способстват за извличането от организма на шлаки, соли на тежки метали и други вредни вещества.

Екзотичният артишок е най-добрата алтернатива сред зеленчуците в режима за здравословни отслабване. В него се съдържат едва 60 калории, но сметка на това количеството фибри и целулоза е високо.

БИЛКОВИ ПАСТИ- ЕФЕКТИВНИ И ВКУСНИ

Билкови пасти с нар, розмарин, бял равнец, жълт кантарион, артишок и още др. растения- перфектната  комбинация от билки за отслабване.

Най-удобният и ефикасен и ефективен вариант,  е комбинацията от билки и растения , която съдържат пастите на NURS, които ползват с голям успех  при здравословно отслабване и детокс на тялото. Билковите пасти събират в себе си лечебни растения, които пречистват кръвта и подпомагат отслабването и лекуват.

билкови пасти 1

Наднорменото тегло обикновено се дължи на някакъв проблем с организма, а не само на приемането на повече храна. Не е достатъчно да ядеш много, защото много хора ядат много и въпреки това не пълнеят. Причината е в лошата обмяна на веществата и замърсяване на кръвта. Те от своя страна пораждат различни заболявания и отклонения. На някое от тях обикновено се дължи и самото напълняване.

И тук идват на помощ комбинацията от билки. Те имат за цел да пречистят кръвта ви и да ликвидират самите неприятни причини за наднорменото ви тегло. Когато тези причини се отстранят, тялото само взема мерки да нормализира теглото си.

Приемайки чаша чай и няколко лъжици от билковите пасти за добро храносмилане, пречистване и тонизиране, ние гарантираме ефективно и дълготрайно отслабване.

Освен това, след настъпване на изчистване на токсините от тялото, това ще подобри значително състоянието на кожата и косата Ви и най-важното билките ще засилят естествения имунитет на тялото за да сте здрави и устойчиви на всякакви заболявания. Тялото Ви по естествен път ще се възстановява, без необходимост от лекарства и антибиотици.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *