Здраве

ДА СЕ ПРЕБОРИМ С НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО С АФРИКАНСКО МАНГО

Африканско манго (Irvingia Gabonensis) е плодово дърво, което расте в Западна Африка. Плодът съдържа 50% мазнини, 26,4% общо въглехидрати, 7,5% протеини и 14% фибри. Той се използва с търговски цели в хранителната, фармацевтичната и козметичната промишленост. От векове насам африканско манго намира приложение и в традиционната медицина. Кората, семената, листата и корените от Африканско манго са използвани с лечебни цели, тъй като се смята, че притежават антибиотични и болкоуспокояващи свойства.В него се съдържат изключително високо количество разтворими фибри и полезни мазнини, увеличаващи се в пъти при извличането на екстракт.

Съвременни изследвания посочват, че съставките в плода на Африканско манго носят ползи в борбата със затлъстяването и диабета. Според редица проучвания доказват, че регулира телесното тегло, спомага за изхвърляне на натрупалите се в организма токсини, намалява мазнините в областта на талията и бедрата, и тo пo нaпълнo здpaвocлoвeн нaчин.

homepage_16420b4e5bf1b7b9df10fcc141cdd7cc60fa80c3

Mнeнията зa aфpиĸaнcĸo мaнгo cпoдeлeни oт пoтpeбитeли,e чe пoдпoмaгa oбмянaтa нa вeщecтвaтa и нaмaлявa peзиcтeнтнocттa нa тялoтo ĸъм xopмoнa лeптин, а това е хормонът, който peгyлиpa нaшитe ĸилoгpaми. Πpиeм нa aфpиĸaнcĸo  мaнгo нaмaлявa yceщaнeтo зa глaд и ĸoнтpoлиpa  aпeтитa. То помага за топене на мазнините, понижаване на теглото и дори намаляване нивата на холестерол и лептин при хората с наднормено тегло.

Африканското манго в момента е един от най-актуалните продукти за отслабване на пазара, защото както е известно, затлъстяването и наднорменото тегло са достигнали размерите на епидемия.

По отношение на корекцията на теглото, учените обръщат внимание най-вече върху 2 свойства на екстракта от африканско манго: да води до отслабване и да увеличава разграждането на телесни мазнини.

Как всъщност действа африканското манго?

Капсулите с африканско манго имат страхотен ефект и се борят успешно с излишните килограми. Те са 100% натурален продукт, който стимулира намаляването на теглото и мазнините чрез 3 механизма:

1. Резистентност към лептина: Африканското манго притежава уникалното свойство да спомага за изгарянето на телесните мазнини като оптимизира нивото и активира действието на хормона лептин. Медицината нарича този процес реверсия на лептиновата резистентност. Лептинът е важен за отслабването, защото той участва в разпада на адипоцитите в мастните клетки и подава сигнали по мозъка, че тялото няма нужда от повече храна. Мастните клетки произвеждат протеин, който води до възпаление и поява на лептинова резистентност. Именно разстройства в количеството на този, наричан С-реактивен протеин, се наблюдават при много от хората, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло.

2. Изгаряне на мазнини: Ключ към ефективното и трайно отслабване е намаляване на мазнините, натрупани по различни части на тялото. Африканското манго възпрепрятства действието на ензима глицерол-3-фосфат дехидрогеназа, който улеснява превръщането на глюкозата в триглицериди – процес, увеличаващ броя на мастните клетки в организма. Чрез блокирането на глицерол-3-фосфат дехидрогеназата Африканското манго намалява количеството захари, които се трансформират в мазнини.

3. Блокиране на въглехидрати: Контролът върху абсорбирането на въглехидратите е основен за всяка диета за отслабване и контрол върху теглото. Усвояването на въглехидратите се извършва в храносмислателната система от ензима амилаза. Африканското манго възпрепятства намаляването на абсорбирането на въглехидратите чрез амилазата, т.е. приемът на въглехидрати престава да бъде проблем по отношение нарастването на теглото.

Има данни за положителен ефект при намаляване нивото на общия и „лошия“ (LDL) холестерол и това на кръвната захар. Ocвeн зa ĸopигиpaнe нa ĸилoгpaми yпoтpeбa нa свойствата на Африканското манго ce cвъpзвa и c пoддъpжaнe нa здpaвocлoвнoтo cъcтoяниe нa cъpдeчнo-cъдoвaтa cиcтeмa и пoдoбpявa дeйнocттa нa бъбpeцитe и фyнĸциятa  нa cтoмaшнo-чpeвния тpaĸт.

Да се преборим с наднорменото тегло с „MY SLIMMER“ КАПСУЛИ С АФРИКАНСКО МАНГО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *