Грижа за кожата, Красота

КАКВО ДА СЪДЪРЖА КРЕМЪТ НИ ЗА ЛИЦЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

В студените зимни месеци кожата на лицето ни се нуждае от по-специални грижи и до следващото затопляне ще трябва да забравим за всички козметични продукти с по-лека текстура и да изберем подходящ подхранващ „зимен“ крем за лице. Фундаменталната задача на „зимният“ крем е интензивно подхранване на кожата и защита срещу неблагоприятните атмосферни условия. Добрият продукт ще успее да предотврати напукване на кожата, ще я хидратира и ще осигури всички необходими витамини и микроелементи.

Резултат с изображение за кожата през зимата

Какъв състав трябва да има кремът за грижа за кожата през зимата?

Най-често се използват компоненти, които са предназначени да омекотяват кожата, да запазят влагата в нея, да омекотят имунната й функция и да създадат невидим защитен филм, който ще й помогне да се справи не само със студа, но най-вече с резките температурни промени при излизане от топло на студено и обратно.

Ето някои полезни компоненти, които е желателно да присъстват в списъка на основните съставки на подхранващият натурален или био крем за лице през зимата:

  • растителни масла – например масло от авокадо, кокос, жожоба, арган, лавандула, рициново масло, бадемово масло и др., които ще подхранят кожата и ще създадат защитен липиден слой.
  • пантенол и алантоин допринасят за възстановяването на повредени участъци по повърхността на кожата, имат бързо лечебно действие, отстраняват възпалителните процеси и зачервявания, както и овлажняват кожата.
  • комплекс от витамини – витамините А, С и Е са необходими за здравето и укрепването на епидермиса.
  • хиалуронова киселина и глицерин – позволяват да се поддържа постоянно нива на влага в кожата.

Свързано изображение

Растителен колаген – (ФИТОКОЛАГЕН) 

 Названието на растителен колаген се определя основно от полизахариди от растителен произход, които оказват влияние върху кожата като защитен филм и се съединяват по същия начин като животинския колаген. Въпреки това, тези съединения не могат да имат такива комплексни въздействия като колагена.

В този случай, това е просто съкращение и слоган, защото Колагенът е протеин, а именно протеинът се произвежда само от животните. Отличителна черта на колагена е наличието на две аминокиселини – хидроксипролин и хидроксилизин, които са изключително специфични за този протеин. Има, обаче растителен протеин – екстензин, който включва хидроксипролин, но той има много различна структура от колагена. Въпреки че съдържанието на есенциалната амино киселина, която е хидроксипролин и която подобрява хидратацията на кожата, то нейния ефект е подбен, но не идентичен на колагена и по този начин не може да замести този протеин.

Съвет: когато нанасяте крема, направете го един час преди да излезете навън, за да има време средството да се усвои и да създаде защитен филм. Ако направите това непосредствено преди да излезете на студения въздух, това може да доведе до силно раздразнение и зачервяване на лицето.

Свързано изображение

Защитен или подхранващ крем – кой е по-добрият вариант през зимата?

Най-добрият помощник на лицето през зимният сезон е козметично средство с гъста консистенция и способност на създаде тънък защитен филм на повърхността на кожата.

В действителност, защитният крем е отговорен за организирането на специална преграда, която е в състояние да действа през целия ден. Благодарение на синтетичните компоненти в състава на такава козметика, такъв крем за лице ще стане необходим и незаменим продукт, без който значително се увеличава риска от загрубяване на кожата на лицето.

Но има и друг вариант – подхранващ крем за лицето през зимата. Много хора погрешно мислят, че нуждата от такъв крем възниква само при хора със суха кожа. Дерматолозите обаче смятат, че необходимост от подхранващ крем има всеки, защото в студения сезон дефицит от липиди има дори мазния тип кожа.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *