Грижа за кожата, Здраве, Красота

МАСЛОТО ОТ ПОРЕЧ – СИНЬОТО ЦВЕТЕ С НЕВЕРОЯТНИ ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Пореч (Borago officinalis) e eдногодишно тревисто растение, което е представител на семейство Грапаволистни (Boraginaceae). Среща се още под наименованията Бораго, Лечебна краставица, Звездно цвете (Star Flower) , Вълчо цвете.

Пореч е билка, която някога е била известна като „билка на смелостта.“

Красивите нежни сини цветя са бродирани от дамите на куртките на рицарите, които тръгват на кръстоносен поход и са се използвали за ароматизиране на вино за войниците преди да се подготвят за битка.

Маслото от пореч е богат източник на гама-линолова киселина (GLA), Омега-6 мастни киселини, която е една от „добрите мазнини“. Счита се, че това е необходимо, за здравето и предотвратява стареенето. Масло от пореч е добър заместител на маслото от вечерна иглика .

Химичен състав

Съдържа етерично масло, слузни вещества, смоли, сапонини, танини, пентози и алантоин. Пепелта от сушената билка е богата на минерални , азотни, калциеви, магнезиеви, манганови и фосфорни соли. В семената се съдържат още дъбилни вещества, витамин C, ябълчна, лимонена киселина и каротин.

Маслото от пореч ни дава изобилие от силициев диоксид, минерали, витамини, етерични масла и по-специално гама-линоленова киселина (GLA) – полиненаситена омега-6 мастна киселина.

Приложение

Маслото от пореч има благоприятно въздействие и може да се използва както за вътрешна, така и за външна употреба. Незаменимите мастни киселини в маслото от пореч са необходими за доброто функциониране на мозъка, за регулиране на обмяната на веществата, както и за растежа и здравето на костите, кожата и косата.

Маслото от пореч има широко приложение в намаляването и спирането на възпаления, болки, подуване и болки в ставите. Маслото се използва също и за различни кожни заболявания като псориазис, екземи, акне, розацея и преждевременно остаряване на кожата. Изследванията показват, че маслото от пореч е в полза при лечението и предотвратяването на болести като: възпаление на гърдите и спазми по време на месечен цикъл, при остеопороза, при симптоми на менопаузата, загуба на тегло, възпалено гърло, кашлица, сухота и напрежение в очите, дефицит на вниманието, хиперактивност, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, регулира притока на кръв.

Грижа за кожата:
Малко известен факт е, че маслото от пореч прави чудеса за вашата кожа. Това е естествено масло, което не само възстановява влагата и гладкостта на сухата и увредена кожа, но също така осигурява помощ на хората, които страдат от хронични кожни заболявания като екзема и атопичен дерматит.

Маслото от пореч помага за подобряване на гъвкавостта на кожата и е особено полезно за зряла и/или чувствителна кожа.
Може да се използва самостоятелно, без разреждане. Незаменимо е за суха и много суха кожа. Поради естественото си съдържание на салицилова киселина има антисептични и противовъзпалителни свойства и е чудесно средство в борбата срещу акне.

 Грижа за косата: Овлажнява и подхранва сухата и изтощена коса. Използва се и при косопад, както и за цялостно възстановяване на косата и скалпа. Удачно е да се използва във формулировки, предназначени за лечение на кожни заболявания, възникнали в резултат на дисбаланс на някои мастни киселини в кожата и други тъкани.
Изключителна добавка е към кремове, лосиони, серуми, балсами за устни, балсами и лечебна козметика, в концентрация 1-100%.

“NURS“ МАСЛО ОТ ПОРЕЧ 50 мл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *