Грижа за кожата, Красота

ПЧЕЛНОТО МЛЕЧИЦЕ-ДАР ЗА КОЖАТА

Пчелното млечице е отлично средство за здравето на кожата. То увеличава съдържанието на влага, което спомага за лечението на сухата кожа. Участници в едно проучване са имали повишение върху индекса на хидратация от 28,8% до 60,4% само след 21 дни нанасяне на крем с пчелно млечице.

То е известно и с това, че регенерира клетките и тъканите и успешно лекува дерматит. Съдържа витамини B1, B2, B3, B5, B6, антиоксиданти и хранителни вещества като флавоноиди, нуклеинова киселина, ензими, които подновяват кожата. Ненаситените мастни киселини в пчелното млечице увеличават производството на колаген.

Химичен състав на пчелното млечице

Основните компоненти на пчелно млечице са протеини, липиди, въглехидрати и минерали. Освен тях пчелното млечице съдържа много витамин С, витамини от групата на В, както и 18 аминокиселини, явяващи се като естествени антибиотици. В допълнение, пчелното млечице съдържа микроелементи като калий, фосфор, желязо, калций, ензими и хормони като естроген, прогестерон и тестостерон. Всички тези вещества придават изключително висока хранителна и лечебна стойност на пчелното млечице. Проучвания, проведени върху пчелари, са показали, че приятелите на пчелите имат много по-дълга продължителност на живота, отколкото населението като цяло. Например процентът на заболели от рак при пчеларите е с цели 20% по-нисък от този при хората с други професии. Пчелното млечице е гъста белезникава течност с характерна миризма и възкисел вкус. Съдържа белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини от групата В, всички аминокиселини, на които всъщност се дължи голямата му биологична активност.

Свързано изображение

То може да се бори с кожни възпаления като екзема и акне, тъй като притежава противовъзпалителни свойства, които изчистват бактериите и подобряват външния вид на кожата. За целта може да нанесете от него върху засегнатите зони, като престоите така 20 минути. Същата процедура може да повторите и за лечение на тъмните кръгове под очите.

Освен като отличен продукт за кожа, пчелното млечице се слави и с изключителните си ползи за косата. Белтъчините и витамините, които то съдържа, увеличават растежа ѝ. Пчелното млечице може да се смеси с кокосово масло и готовата смес да се нанесе върху косата за около 20 минути. След това тя трябва да се измие с хладка вода и шампоан. Пчелното млечице помага и при пърхот и прави косата блестяща и мека.

След менопауза при жените се наблюдава ниско количество естроген, което води до окапване на косата. Пчелното млечице балансира хормоните и стимулира тяхното производство.

Активното вещество на този крем е пчелното млечице – натурален продукт с множество подхранващи принципи с уникално качество: в малък обем се съдържат много биологични концентрати, богат е на протеинови вещества, липиди, въглехидрати и витамини. Тези активни вещества влияят върху циркулацията на кръвта в кожата, задържат водата в тъканите, регенерират клетките, придават еластичност и намаляват бръчките.

Кремът с пчелно млечице има невероятен ефект върху проблемната кожа. Успешно лекува акне и заличава белезите от него в рамките на няколко седмици. Тенът на кожата става здрав и равномерен. Стимулира производството на колаген и защитава кожата от вредните слънчеви лъчи. Заличава петна и белези причинени от слънце и бременност.

Резултат с изображение за крем с пчелно млечице

 

 

Резултат с изображение за крем с пчелно млечице

То намира приложение и към диетата за отслабване заради ниското си съдържание на калории. Въпреки че не влияе пряко върху теглото, то може да увеличи енергийните ви нива, да повиши метаболизма, а това води до повече изразходване на енергия и съответно до загуба на тегло. Лецитинът, който е един от компонентите на пчелното млечице, понижава холестерола, подобрява чернодробната функция и стимулира здравословното храносмилане. 

Все пак хората, които имат алергия към пчелите, трябва да избягват използването на пчелното млечице. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка

Sign in

No account yet?

Sidebar
Меню
0 Любими
0 Сравни
0 items Количка