Грижа за кожата, Грижа за косата, Красота

СВОЙСТВАТА НА НАТУРАЛНИТЕ РАСТИТЕЛНИ МАСЛА

Натуралните масла са богати на ценни вещества, имат изключителни ревитализиращи свойства и могат да се използват като самостоятелно средство за грижа за кожата или да се добавят в обикновен шампоан или крем. Веществата, съдържащи се в тях интензивно овлажняват и подхранват кожата и стимулират клетъчното обновяване. Освен това, приети вътрешно, етеричните масла имат лечебни свойства, следователно, често се използват за профилактика и лечение на много заболявания.

Редовната употреба на продукти от натурални растителни масла запазва естествения водно-мастен баланс на кожата, необходим за нейното здравословно сияние. Натуралните растителни масла се усвояват най-добре единствено, когато са подходящо комбинирани в кремове, балсами и лосиони. Важно е да се знае, че всички съставки на маслата се усвояват от кожата, тъй като тя е мастно-, а не водопропусклива. Маслата са естествен източник на двата витамина, особено важни за поддържане на добрия вид и доброто здравословно състояние на кожата – витамини F и E. Освен това са естествен метод за възстановяване на кожата по време на и след слънчеви бани.

Включени в козметични формули те подхранват, възстановяват, хидратират, стимулират, ексфолират, разкрасяват, заздравяват. А напоследък все по-популярни стават есенциите с масла за коса, които се справят и с всички проблеми в стилизирането и поддържането на прическата – улесняват разресването, разплитат, борят се с цъфтежите, предпазват от топлинни уреди, правят косата гъвкава и податлива на оформяне, придаават й блясък и мекота.

Предлагаме ви след като разгледате добре нашата селекция от масла, които в момента са най-актуални на пазара, да се запознаете накратко с полезните свойства на всяко, за да изберете по-лесно най-необходимата грижа за нуждите ви в момента. А когато те се сменят, сменете и продукта. Разнообразието от натурални масла в грижите за кожата и косата е толкова многобройно, че понякога наистина е трудно да се избере най-доброто.

КОКОСОВО МАСЛО

Подходящо е за поддържане на здрава и нормална кожа. Съставът на това масло е уникален. не случайно то е известно като маслото убиец на бръчки. Има силно хидратиращ ефект, бързо се абсорбира и не запушва порите. Това го прави идеално и за мазната и за сухата кожа. Благодарение на своя състав от наситени мастни киселини, кокосовото масло попива много бързо в кожата и я превръщат в „кадифе“. Съвременни изследвания показват, че спира 20% от ултравиолетовите лъчи и има защитен фактор от 2 до 5. Да не забравяме, че то съдържа лаурилова киселина, която е с изразено антисептично действие.

МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

Уникално е в целия растителен свят, всъщност то е течен восък и естествен консервант Състои се главно от висши мастни киселини, свързани с висши алкохоли. Практически не гранясва.Поради гореизброените си качества, това масло задължително се влага в нашите продукти!Маслото от жожоба има добра попиваемост във всички видове кожа, включително мазна. Вложено в кремовете, това масло създава тънък, невидим за окото, устойчив и еластичен слой, който я подхранва и предпазва от неблагоприятните въздействия на околната среда, без да пречи на нормалната жизнена дейност. Създаденото от маслото от жожоба повърхностно и дълбочинно омазняване регулира мастната секреция на кожата. То е подходящо за грижи за кожата от различен тип, за профилактика на бръчките около очите, за лечение на обриви, пъпки и малки травми. Това е най-универсалното природно масло за всеки тип коса. Препоръчва се и на мъжете за след бръснене. Не предизвиква никакво дразнене и алергични реакции, затова маслото от жожоба често се използва за приготвяне на почистващи емулсии за кожата (особено около очите), възвръща мекотата, сочността и нежността на напукани и изпръхнали устни.

БОРОВО- ТЕРПЕНТИНОВО МАСЛО

Подхранва косата и предотвратява косопада  и образуването на пърхот. Има свойството да подсилва косъма. Спира появата на  микроорганизми по корените на косата. Използва се за стимулиране растежа на косата, действат тонизиращо на кожата на главата. Маслото е подходящо за терапии на косата и за стимулиране на нейния растеж. Предпазва косъма и защитава цялостта на косъма. Спира косопада и е отлично средство против пърхот. Може да го добавяте  в шампоан или маска за коса.В козметичната и дерматологична индустрия боровото масло най-често се използва заради антибактериалните му и терапевтични свойства върху кожата при редица проблеми, включително екзема, псориазис, ухапвания от бълхи, сърбеж. Освен това то е изключително богато на антиоксиданти, които ефективно защитават кожата от вредата на свободните радикали.

Резултат с изображение за натурални масла

ЛЕНЕНО МАСЛО

По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. То съдържа витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологични активни вещества, необходими за свежия вид на вашата кожа и бързото възстановяване.

МАСЛО ОТ ЯДКИ НА КАЙСИЯ

Действа овлажняващо и регенериращо на кожата – има подчертано добър ефект против бръчки! Подходящо е за суха и зряла кожа. Използва се в качествената противобръчкова козметика. Кайсиевото масло може да подобри състоянието на кожата и ако се употребява редовно, да намали риска от появата на бръчки. Може да се използва като масажно масло, попива лесно и е изключително приятно. Може да се използва за директен масаж на кожата, за почистване на лицето, за влагане в козметични маски, за употреба при и след слънчеви бани – има естествен слънцезащитен фактор. Подхранва и овлажнява кожата, ускорява клетъчната обмяна и спомага за образуването на кожен колаген. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма, подхранва еластичността и външния вид на косата. Подхранва кожата и балансира нивото на омазняване.Растителното масло от кайсиеви ядки се получава посредством студено пресоване.  Съдържа  в естествен вид големи количества от витамините А, Е и В-групата, които са важен биостимулатор за различни физиологични и биохимични процеси в организма. Кайсиевото масло е богат източник на незаменими мастни киселини Омега 6 и Омега 9. Използва се за козметични и медицински цели. Полезно за кожата, косата и ноктите. Действа овлажняващо и регенериращо при суха, излющена и застаряваща кожа. Маслото от кайсиеви ядки е и силен стимулатор на косъма, подхранва еластичността и външния вид на косата.

МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА

Действа активно при главоболие, стрес и болки в мускулите. Успокоява ума, помага срещу безсъние, премахва стреса и безпокойствието. Използва се при акне и проблемна кожа, защото има способността да възстановява епидермиса. Ефективно е при косопад и пърхут и подхранва косата. Възстановява  напукана кожа и засилва регенерацията на клетките. Препоръчва се за чувствителна и мазна кожа.  Етеричното масло е и първа помощ при изгаряния – както битови, така и слънчеви. Действието му е многостранно – на първо време успокоява и предотвратява образуването на мехури. В последствие не позволява инфектирането на изгорялото място и ускорява зарастването, тъй като стимулира производството на нови кожни клетки.Премахва акнето и белезите от него. Използва се за премахване на неприятната миризма по тялото. Използва се за отблъскване на насекоми.

МАСЛО ОТ АВОКАДО

Лесно попива, комбинира се много добре с останалите масла за посочените типове кожа. Авокадовото масло е едно от маслата с най-богат състав – заедно с него от плода се извличат мастноразтворимите витамини A, E и D, плодови екстракти, макро- и микроелементи. Благодарение на богатия си състав, маслото от авокадо възстановява нарушения в резултат на стареенето липиден баланс на кожата. Това масло допринася за синтеза на нови колагенови връзки, особено подходящо е за суха и чувствителна кожа. Намира широко приложение в козметиката за чувствителна кожа.

Резултат с изображение за красива кожа и коса

БАДЕМОВО МАСЛО

Класическо кожно масло – то прониква много добре и е подходящо за всеки тип кожа и за всяка възраст. Неговият мастен състав е най-близък до човешкия. Бързо попива, успокоява, омекотява и заглажда кожата. Има много добро въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Намира широко приложение в медицината, не дразни и не предизвиква алергични реакции! Бадемовото масло е най-често използвано в козметиката, а също и като базово масло в ароматерапията. Не случайно от древността се използва като масажно масло за бебета и деца. Описано е във всички фармакопеи и намира широко приложение в медицината. Бадемовото масло е подходящо за масаж на тялото.

МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ

Изключително подхранващо за суха и зряла кожа. Зародишът на житното зърно е богат на протеини и витамини, то е естествен източник на „кожния“ витамин Е – много ефективно средство при кожни проблеми, спомага за снабдяването на клетките с кислород и ги защитава от вредни вещества, забавя стареенето на кожата, а лецитина в него се грижи за нейната свежест и еластичност. Пшеничното масло е подходящо за подхранване на кожата около очния контур при зрели кожи. Маслото помага при напукани, нацепени, залющени устни. Може да се нанася на кожата преди процедурата „напарване“, особено на възпалени места, белези, повърхностни или скъсани капиляри. Маслото от пшеничен зародиш, вложено в кремовете ни, предпазва от образуване на стрии и отпускане на тъканите по време на бременност.

МАСЛО ОТ ПОРЕЧ

Маслото може да се приема като билкова добавка или се прилага локално върху кожата. Неговите противовъзпалителни свойства са полезни за розацея; масло от пореч и намалява зачервяванията. Също така е ефективно успокояващо и спомага за здрава кожа. Има клетъчно възобновяващо свойство. Идеално е за масаж на кожа, която е изгубила своята еластичност. Оказва благотворно влияние при преждевременно стареене, суха и девитализриана кожа, псориазис, екзема, акне, белези. Има омекотяващи и антивъзпалителни свойства. Действа активно за изглаждането на целулита. Използва се за косата като я подхранва и стимулира.

МАСЛО ОТ АЛОЕ ВЕРА

Благодарение на високото съдържание на вода (над 99%), алоето е един чудесен начин за хидратиране, овлажняване и подмладяване на кожата.  Алоето е успокояващо средство, което помага да се омекоти и успокои кожата. Това помага на притока на кислород към клетките на кожата, увеличаване на силата и синтеза на кожната тъкан и предизвиква подобряване на притока на кръв към кожата чрез капилярна дилатация. Козметичните процедури и масажи с Алое Вера имат омекотяващо и регенериращо действие, забавят процесите на стареене. Редовното мазане с масло от алое вера прави кожата естествено мека и гладка. Освен като прекрасен овлажнител, растението може да ви е от полза за предпазването и премахването на тъмните петна и кожните пигментации. Масло от алое вера също така предпазва кожата от вредното въздействие на токсините в околната среда като оформя защитен слой и помага за ексфолиране на мъртвите клетки.  Приложението на Алое Вера помага за намаляване и премахване на белези и пъпки. То съдържа противовъзпалителни и противогъбични компоненти, които лекуват порязвания и ожулвания.  Алое Вера подхранва кожата, стимулира образуването на колаген и еластин и стимулира възстановяването на увредената тъкан. Алоето е също така средство, което облекчава или предотвратява сърбежа. Понякога се използва и за третиране на кожни заболявания като екзема и псориазис. Способността му да прониква във водозадържащия най-дълбок слой на кожата позволява чрез ензимите в гела да се изхвърлят мъртвите клетки. Това от своя страна подпомага възстановяването и на тена.

МАСЛО ОТ ЖАСМИН

И след като вече стана дума, че натуралното масло от жасмин е много скъпо, много по-лесно и достъпно ще го интегрирате в козметичната си и ароматерапевтична грижа, използвайки козметични формули с жасмин. Може да добавяте капки от маслото  в лосиона или  крема за тяло, шампоана или в маската за коса. ова масло помага много в случаи на тежка депресия, като успокоява нервите и създава чувства на увереност, оптимизъм и еуфория.Укрепва имунитета. Подобрява кръвообращението, премахва спазми, ефикасно при заболявания на дихателната система. Действа много добре при умствена умора, тревожност и безпокойство.То съживява и възстановява енергията на тялото. Но освен благоуханна свежест за кожата, това екзотично цвете осигурява антисептично, спазмолитично, антибактериално, аналгетично и антидепресантно действие, което му отрежда почетно място в алтренативната медицина и козметичната индустрия. Заключва влагата в скалпа и в косъма и заздравява корените – позволява на косата да расте дълга, здрава и жизнена.

АРГАНОВО МАСЛО

Наричано още „течното злато на пустинята“, едно от най-скъпите растителни масла. Възобновява и регенерира клетките на кожата, изглажда бръчките. Богато е на витамин Е и полифеноли, които са силни антиоксиданти. Защитава и възвръща жизнеността на кожата, на сухата коса и ноктите.

ЧРЕЗ НАТУРАЛНИТЕ МАСЛА ПРИРОДАТА НИ ДАВА ВСИЧКО, ОТ КОЕТО ИМА НУЖДА КОЖАТА, КОСАТА И ТЯЛОТО!

Всички етерични масла от колекцията на Natural.bg притежават следните сертификати: TQCS International (TQCSI); Halal Certification; IAF Certified™ – International Accreditation Forum;
TRB International – Uluslararası Belgelendirme Hizmetleri;
JAS-ANZ Accredited Certification

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *