ЧУДОТО НА ПРИРОДАТА – ПОЛЕНЪТ

Пчелният прашец е холистичен лек, използван навсякъде по света. За съжаление повечето от приложенията му доста често се пренебрегват.
Какво представлява пчелният прашец?
Пчелният прашец се прави от пчелите и в същото време е храна за младите пчели. Считан е за една от най-питателните храни, тъй като съдържа почти всички хранителни вещества, необходими за човешкия организъм. Прашецът, събиран от пчелите, е богат на протеини (приблизително 40% протеини), аминокиселини, витамини, включително витамин В комплекс и фолиева киселина.
Пчелният прашец е “завършена” храна и съдържа много елементи, които продуктите от животински произход не притежават. Пчелният прашец е по-богат на протеини от който и да е животински източник. Съдържа повече аминокиселини от говеждото месо, яйцата или сиренето със същото тегло. Около половината от неговите протеини са под формата на чисти аминокиселини, които са директно усвоими от тялото.
Важно е да се знае, че събирането на една чаена лъжичка прашец отнема на една пчела по осем часа на ден в продължение на един месец. Всяко зрънце пчелен прашец съдържа над два милиона цветни прашинки, а една чаена лъжичка съдържа над два и половина милиона зрънца пчелен прашец.
Пчелният прашец може да се използва в медицината за различни проблеми: от проблеми с простатата, до такива с кожата, а също така спомага за подобряването на хранителния дисбаланс на тялото.
Тук ще ви запознаем само с 10 чудесни причини да добавите полен във вашата ежедневна диета:
1. Повишаване на енергията – Обхватът от хранителни добавки, който се съдържа в пчелния прашец, го прави отличен натурален енергетик. Въглехидратите, протеините и витамините от В група могат да спомогнат, за да ви поддържат във форма през целия ден, като подобряват вашата издръжливост и устойчивост срещу умората.
2. Успокояване на кожата – Пчелният прашец често намира приложение в продуктите, които се използват за лечение на възпалителните процеси на кожата като често срещаните псориазис или екзема. Аминокиселините и витамини защитават кожата и спомагат за регенерирането на клетките.
3. Дихателна система – Пчелният прашец има високо съдържание на антиоксиданти, които имат антивъзпалителни ефекти върху тъканите на белите дробовете и предотвратяват наченките на астма.
4. Третиране на алергии – Поленът редуцира наличието на хистамин и влияе благоприятно върху повечето от алергиите. Всичко, от астма и алергии до проблеми със синусите, се лекува с помощта на прашеца, защото той е ефективен срещу широк кръг от заболявания, свързани с дихателната система.
5. Храносмилателна система – Като добавка към здравословните витамини, минерали и протеини, пчелният прашец съдържа ензими, които помагат за храносмилането. Ензимите подпомагат вашето тяло, за да си набавя необходимите хранителни добавки.
6. Укрепване на имунната система – Поленът е добър за чревната флора и по този начин укрепва имунната система, има подобни на антибиотика свойства, които защитават организма от вируси. Той е богат на антиоксиданти, които предпазват клетките от вредното окисляване на свободните радикали.
7. Лекува пристрастявания – Използва се за лекуване на пристрастявания и различни вредни желания чрез потискане на импулси.
8. Укрепва сърдечно-съдовата система – Пчелният прашец съдържа големи количества антиоксидант биофлавоноид, който заздравява капилярите, кръвоносните съдове и нормализира нивата на холестерола. Неговите анти-съсирващи способности могат да спомогнат за предотвратяването на сърдечен удар.
9. Помага с проблемите, свързани с простата – Мъжете, които страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата, могат да получат облекчение като ползват пчелен прашец. Той може да помогне с намаляването на инфекцията и по този начин да спре честите нужди да се уринира.
10. Проблеми с безплодието – Пчелният прашец стимулира и възстановява функциите на яйчниците и поради тази причина може да бъде използван и за проблеми, свързани с бременността. Освен като хормонален стимулант, той е и чудесен афродизиак.
Как трябва да се използва прашецът?
Пчелният прашец е храна и действа по-бързо, когато се консумира с друга храна и най-вече с плод, като по този начин пречиства чревната флора.

Приема се по една чаена лъжичка, от един до три пъти на ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *