Натурална козметика

5 предимства от преминаването към твърд шампоан

Преминаването от традиционни течни шампоани към твърди шампоани може да има огромно въздействие върху околната среда.

А също и върху външния ни вид! 

Тъй като твърдите шампоани често не съдържат същите детергенти, които се съдържат в много течни шампоани. Използването на конвенционални шампоани и балсами може и да е чудесно в началото, но всъщност е доста вредно за косата и кожата, тъй като те създават фалшиво усещане за здрава коса.

Затова нека разгледаме по-отблизо и да видим защо използването на натурални твърди шампоани е невероятна промяна, която можете да започнете да прилагате още днес (а защо не и да помислите дали да не убедите приятелите и семейството си също да се включат!).

Твърд шампоан: защо?

Няколко кратки факта, които трябва да разберете:

90+% естествени съставки

Веган

Без SLS и SLES

Без парабени

Без микропластмаса

Опаковка без 100% пластмаса

Какви са ползите от твърдите шампоаните?

Ако сте свикнали да изливате течен препарат за почистване на косата в ръцете си, с твърдия шампоан може да се наложи да свикнете. Дали шампоаните са по-добри за косата ви? Както при всеки продукт, за да постигнете най-добри резултати, трябва да намерите подходящата формула за вашия тип коса. Въпреки това има много предимства на твърдите шампоани и много добри причини, поради които трябва да обмислите преминаването към тези екологични алтернативи.

1. Те пестят вода. 

Въпреки че все още ще ви е необходимо прилично количество вода, за да насапунисате, изтъркате и след това изплакнете шампоана от косата си, самият твърд продукт не е формулиран със същото количество вода, което придава консистенцията на течния му аналог. Още от етапа на създаване на шампоановите блокчета са по-добри за планетата.

2. По-малко вода = по-мощни съставки. 

Формулирането с по-малко вода означава, че в твърдия шампоан има по-висока концентрация на други съставки. Почистващите продукти могат да действат в най-мощната си форма, без да бъдат разреждани. В дългосрочен план това означава, че косата ви получава мощна доза от важните вещества.

3. Ще намалите употребата на пластмаса. 

Без течност няма нужда от пластмасови бутилки, които може да забравите да пуснете за рециклиране.

4. Ще удължите живота на продуктите си. 

Подобно на течните шампоани, за колко време ще ви стигнат шампоановите блокчета зависи до голяма степен от това колко често миете косата си, колко нанасяте при всяко миене и как съхранявате блокчето между употребите. Професионален съвет: Не го оставяйте на място, където може да се събере вода (напр. в сапунерка). Вместо това го оставете да се отцеди и да изсъхне преди следващата употреба.

5. Пестете място под душа. 

Възможно е вече да разполагате с множество натурални продукти за грижа за косата, които са подредени в душ кабината и шкафовете. Твърдият шампоан означава, че има една бутилка по-малко, за която ще трябва да се притеснявате.

6. Удобни са за пътуване.

Въпреки че опаковането на багажа за пътуване може да не е на първо място в наши дни, е полезно да знаете, че шампоаните няма да предизвикат проблеми при проверка при пътуване. Също така няма да се притеснявате, че може да изтече в багажа ви. Докато пътуването със самолет не е на преден план, можете удобно да опаковате шампоан в чантата си за фитнес, за да почистите косата си след тренировка.

Твърд шампоан: как да го използваме?

Добре, сега, когато вече знаете защо шампоановите блокчетата са невероятна устойчива опция за добавяне към рутинната ви грижа за косата, може би се питате как всъщност да ги използвате. 

Разтрийте блокчето с шампоан между мокрите си ръце и след това прекарайте ръцете си през косата. По този начин шампоанът ще издържи най-дълго. 

Можете също така да търкате блокчето шампоан директно върху мократа си коса, тогава ще получите повече пяна.

Движете се от краищата към скалпа, като масажирате нежно с ръце, за да може да подейства. След това изплакнете добре. Ако е необходимо, ползвайте и балсам

Съхранявайте на поставка за сапун или в торбичка за шампоан, за да се гарантира, че ще изсъхне добре и няма да се изхаби.

Едно барче ще ви стигне за до 80 измивания! 

Някои съвети, които да вземете предвид:

  • Съхранявайте блокчетата далеч от пръски вода или ги дръжте далеч от душа. Ако предотвратите събирането на вода, ще удължите живота им. Вместо това ги оставете да се отцедят и да изсъхнат преди следващата употреба.
  • За най-добри резултати по време на пътуване подсушавайте твърдите шампоани, преди да ги съхранявате. 
  • Не съхранявайте мокри шампоанови блокчета в кутии или не използвайте кутии за съхранение под душа.

Твърди шампоан: Препоръчителни продукти

По-долу са изброени продуктите, които ние продаваме и препоръчваме:  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *