Здраве

НЯКОЛКО ЕСТЕСТВЕНИ НАЧИНИ ДА ПОМОГНЕТЕ ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯТА НА ВАШАТА ЛИМФНА СИСТЕМА И СТИМУЛИРАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

Лимфната система е дренажна система, която помага на тялото ви да се отърве от излишните продукти – течност и отпадъци. Лимфната система е мрежа от тръби в целия организъм, по които тече течност (наречена лимфа) от тъкани и се влива обратно в кръвния поток. Нейната основна роля включва управлението на нивото на течности в организма, филтриране на бактерии и място, където някои видове бели кръвни клетки „живеят“. Лимфата се филтрира през далака, тимуса и лимфните възли, преди да се излее в кръвта.Лимфната система е в основата за очистване на междуклетъчните пространства и част от имунната ни система. Нейната функция е да филтрира кръвта, да произвежда бели кръвни телца, защита срещу болести, да върне протеина към сърдечно съдовата система. Лимфната система включва далак, тимусна жлеза (ендокринна жлеза), апендикс, сливици, лимфни възли и съдове и лимфна тъкан. Когато лимфата преминава през лимфните възли и далака, остарелите клетки, бактериалните агенти и други чужди субстанции, попаднали в тялото, се отделят и изхвърлят. Пречистената лимфа се връща наново в лимфната мрежа.

Детоксът на тялото е лесен, стига да знаете начина, по който да включите и лимфната система. Здравословният блясък идва отвътре навън. Дори течността в очите е лимфна течност. Колкото по-чисти сте отвътре, толкова по-ярки и ясни ще са очите ви.

15e34fd17203cb06b6a3252f894f7108

Ако търсите прост начин за насърчаване на здравето си, погледнете към лимфната система. Работейки в тандем със сърдечно-съдовата система, лимфните течности помагат за премахването на токсините от кръвта, като също така, транспортират клетките на имунната система. Тъй като лимфната система не разполага с орган, като сърцето, да циркулира течностите, тя трябва да бъде стимулирана.

vitamini_minerali1

Предлагаме ви няколко начина да прочистите тялото и лимфната си система.

Яжте сурови храни

Суровите храни предлагат високи нива на естествено срещащи се ензими, които разграждат токсични отлагания и насърчават почистването на вредни вещества в организма. Консумирането на сурови храни, по-специално на плодове и зеленчуци, също е чудесен начин да се повиши нивото на водата в тялото. Накрая, суровите храни са предимно алкални, които помагат да се неутрализират вредните патогени, намаляват бремето на лимфата.

shutterstock_81290380

Пийте много вода

Тъй като хидратацията играе ключова роля и в двете циркулаторни системи, от решаващо значение е да се консумират адекватно количество течности през целия ден. Когато не обръщаме внимание на тази основна практика, върху лимфната система се натрупва стрес, водейки до неефективност и токсично натрупване. Допълнително предимство на правилната хидратация: бъбреците са в състояние да вършат работата си на промиване на водоразтворими отпадъци.  Вашето тяло се нуждае от вода, за да е хидратирано и за да може вашата лимфна течност да тече правилно. Добро правило е да се пият от 6 до 8 чаши филтрирана или пречистена вода на ден, без газираните напитки, спортни напитки, както и захарно-натоварени плодови сокове.

Рициново масло

Вземете памучен плат сгънат на няколко пласта и студено пресовано рициново масло. Намокрете добре кърпата с масло и я наложете върху кожата. Можете да я оставите една нощ. Рициновото масло ще увеличи циркулацията на лимфната течност, ще намали възпалението и подобри храносмилателната система.

Ензими

 Ензимите се произвеждат от организма да разградят храната и да се ускорят безбройните метаболитни процеси. Те също така се използват от организма да изчистят токсични отпадъци, натрупани в лимфата и кръвта, което прави тяхното допълване ключов начин за подобряване на лимфното здраве.

10-chaya-za-otslabvane-17409-636x0

Билкови чайове

Някои билки, като астрагал, ехинацея, зелен чай, имат доказана способност да помагат при прочистването на лимфната система и могат да се пият редовно, за да се помогне с процеса на детоксикация.

Сухо изчеткване на кожата

Друг прост навик, който държи лимфната система във върхова форма е изчеткване на кожата. Учудващо, в организма има стотици мили лимфни каналчета, които събират отпадъци. Когато четкаме кожата, системата се стимулира в процес, наречен лимфен дренаж.  За да включите този метод в ежедневната си рутина, първо ще ви трябва висококачествена четка за кожа с естествен косъм – търсете такава, която е с дълга дръжка, така че да можете да достигате до гърба и други неудобни места. Добри времена за сухо изчеткване са преди сутрешния душ и след работа. Правете къси търкания към сърцето с твърд натиск, но без „ужулване“. Стойте настрана от деликатни области като лицето. Четкайте толкова дълго, колкото искате, въпреки че средните сесии обикновено продължават между две и 20 минути.

307-398-pochistvane-na-kozhata-greshen-podhod-procedura-kozmetika

 Хидротерапия

За бърз тласък на кръвообращението, опитайте смяната на топла и студена вода по време на вашия душ. Когато кожата се излага на студена вода, цялото тяло се свива, което изстисква лимфната течност нагоре. А когато се прилага топла вода, течността се движи надолу. Добър стандарт е да се редува температурата на водата на всеки тридесет секунди през целия душ. Уверете се, че имате надежден филтър за душ, за да избегнете абсорбацията на повече токсини, отколкото премахвате.

1866951_23865-700x500

Скачане на батут

 Един от най-добрите начини за подобряване на лимфния дренаж е да се скача на малък батут. Използвайки гравитацията, подскачането подпомага притока на лимфна течност. Един метод е „скачане за здраве.“ Застанете с крака на ширината на раменете. Поддържайте краката си на батута, подскачайте леко с движения нагоре и надолу. Това е всичко, което трябва да правите. Само за няколко минути на ден лимфната система се поддържа здрава.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *